Ünye Belediyesinin ilçenin tarihi değerlerini yeniden gün yüzüne çıkarmak ve turizme kazandırmak adına başlattığı Kültür Yolu Projesi kapsamında restorasyonu yapılan ’4 Arasta 1 Orta Çarşı Projesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Ünye Belediyesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) işbirliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında Ünye’nin en eski çarşısı olma özelliği taşıyan ve 4 Arasta 1 Orta Çarşı’dan oluşan alan yeniden restore edildi.

Çarıkçılık başta olma üzere çapulacık ve bakırcılık gibi el sanatlarının yapıldığı Orta Çarşı’yı toplam 1 milyon liralık yatırımla restore ettiklerini belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Kültür yolunun bir bölümü olan Orta Çarşı 32 binanın dış cephe giydirmesiyle beraber, toplam 500 bin liralık gibi bir destek DOKA’dan alınmak üzere 418 bin liralık da Ünye Belediyesinin katkısıyla tamamın 1 milyona yakın harcamayı gerçekleştirmiş olduk. Yine bakırcılar bölgesinin üst bölgesinde bulunan kadılar yokuşu hizmetini gerçekleştirdik. Şehirler baktığımızda tarihin kültürünü yansıtan yerlerdir. Ünye’nin tarihide baktığımızda taşlara yontulan ve yüzyıllar arası serbestçe dolaşan bir hafızaya bekçilik ettiğini görürüz” dedi.

Açılış konuşmasında söz alan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Ordumuzun diğer 18 ilçesinde olmayan kent kültürünün simgesi olan Ünyemize orta çarşımızı kazandırmış olduk. Kültür Yolu Projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz ve doka tarafından desteklenen 4 arasta 1 orta çarşımızı sizlere kazandırmış olduk” diye konuştu.

Arastada bulunan çapulacılara nispet Mustafa Kalafat tarafından yapılan 143 numara iskarpin ile 135 numara mesler çarşının ilgi odağı oldu.

Açılışa ayrıca Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, AK Parti İl Başkanı Ahmet Çelenk, İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt ve vatandaşlar katıldı.