Diyarbakır’in Bismil Belediye Başkanlığı destekleri ile İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından Sanat Sokağı’nda açılan 15 Temmuz fotoğraf sergisi yoğun ilgi görüyor.

Bismil ilçesinde 7’den 70’e yüzlerce kişinin katıldığı açılışta 15 Temmuz hain darbe girişimi ve darbeye karşı milletin dik duruşunu anlatan fotoğrafların bulunduğu sergi büyük beğeni topladı. İHA Genel Müdürü Hamit Arvas, İHA Haber Genel Koordinatörü İrfan Altıkardeş, İHA Diyarbakır Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç’i ziyaret ettikten sonra Başkan Gülenç ile birlikte Bismil Sanat Sokağı’ndaki 15 Temmuz fotoğraf sergisini ziyaret etti. İHA Genel Müdürü Hamit Avras beraberindeki davetlilere sergilenen fotoğraflar hakkında tek tek bilgi verdi. 15 Temmuz destanının anlatıldığı sergiye yerel ve ulusal basın kuruluşları da yakın ilgi gösterdi.

Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç , İhlas Haber Ajansı’na bu anlamlı haftada böyle güzel bir sergiyi tertip ettikleri için teşekkür ederek, “O kara geceyi tekrar yaşamış olduk. O kara gecenin hatıralarını yad ettik. Şehitlerimizi hayırla rahmetle andık. Gazilerimizden Allah razı olsun. Sergi son derece anlamlı fotoğraflarla düzenlenmiş, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye’nin pek çok yerinden fotoğraflar yer alıyor. Sergiyi düzenleyenleri, fotoğrafları çekenlerin, bu aziz millete ve bunu ebedileştiren herkesin emeğine teşekkür ediyorum” dedi.