Samsun Canlı Haber TV ekibi vatandaşlara sosyal ve kültürel faaliyetler hakkında sorusunu yöneltti.  Samsunlular hangi sosyal ve kültürel faaliyetlerle vaktini geçiriyor? 

İşte aldığımız cevaplar: 

‘DERNEKLE FAALİYETLERDE BULUNUYORUZ’
Şeyma KARATAŞ: “Bizim derneğimiz var. En son dernekle birlikte kültürel faaliyetlerde bulundum. Önceki akşam yaratıcı drama faaliyetimiz vardı. Oradaydık. Kültürel faaliyetler içerisinde de tiyatroya gitmeyi severim. Son olarak tiyatroda da Nevbahar oyununa gittim. Herkesin de bu tür sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmasını tavsiye ederim.”

‘SİNEMAYA GİDERİM’
Pamuk AŞAR: “Çocuğumun Ankara gezisi olmuştu. En son oraya hep birlikte gittim. Orada bilim fuarı ve Anıtkabir’i ziyaret ettim. Son olarak bunlara katılmıştım. Sinemaya gitmeye de bayılırım. Son olarak gittiğim film ise Ailecek Şaşkınız adlı filmdi. Çocuğumun da Gazi Sahnesi’nde tiyatro gösterileri oluyor, onlara gidiyorum. Kültürel faaliyetleri bu şekilde değerlendiriyorum.” 

‘FUTBOL VE SİNEMAYA GİDİYORUM’
Ali ŞAHİN: “Yeri geliyor sinemaya gidiyorum yeri geliyor futbol maçları izlemeye gidiyorum. İşten güçten dolayı fırsat bulup da başka bir sosyal ve kültürel aktivitem olmuyor”

‘TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİNE KATILDIM’
Ercan KUTBAY: “En son Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Türk Halk Müziği konserine katıldım. Güzel bir konserdi. Balıkçılık işiyle uğraştığımız için sadece yaz sezonlarında daha fazla kültürel ve sosyal faaliyetlere katılma imkanımız oluyor. Etkinlikler olur, fuarlar olur bunlara katılmayı severim. Kim sevmez ki? Şuan imkânım olsa birçok etkinliğe katılır biraz kafa dağıtırdım.” 

‘ÇALIŞMAKTAN FIRSATIM OLMUYOR’
Nusret BIÇKIN: “En son hangi kültürel faaliyette bulunduğumu hiç hatırlamıyorum. Çok uzun zaman oldu. Hiç boş zamanım olmuyor. Bu nedenle gidemiyorum. Gitmek isteyenlere şiddetle tavsiye ederim. Çocuklarım gidiyor ama ben vakit bulamıyorum. Çalışmaktan dahi saçlarım beyazladı. O derece gece gündüz çalışıyoruz.” 

‘EN SON TİYATROYA GİTTİM’
Çiğdem KAANOĞLU: “En son tiyatroya gitmiştim. Mahşer-i Cümbüş adlı bir oyun vardı ona katıldım. Tabii ki ondan sonra sinemaya gittiğimiz de oldu. Kültürel faaliyetlere katılmayı seviyorum. Herkesin de fırsatı ve durumu iyi olduğunda bir tiyatro, sinema veya başka bir faaliyete katılmalarını tavsiye ederim.” 

‘ORYANTİRİNG SPORU YAPMIŞTIM’
Abdullah İPEKLİ: “Sosyal ve Kültürel faaliyetler bedensel ve ruhsal yönden insanların rahatlamasını sağlayabilir. Son olarak Samsun’da oryantiring yarışı vardı ben de ona katılmıştım. Sporlar sayesinde dinç olduğumu hissediyorum. Sinop’ta öğrenciyim ben. Orada pek fazla sinema tiyatro gibi bir kültürel aktivite olmuyor bu nedenle mahrum kalıyorum."

‘VAKTİM OLMUYOR’
Cemal SAHA: “En son yaptığım faaliyeti hatırlamıyorum. Uzun zaman geçti üzerinden. Üniversiteyle uğraşıyorum. Vaktim olmuyor. Gitmeyi isterdim. Genelde vaktimi arkadaşlarımla geçiriyorum. Onlarla da okul ev arasında zamanım geçiyor.” 

‘YABANCI FİLME GİTMİŞTİM’
Barış ÇELEBİ: “En son sinemaya gitmiştim. Yabancı bir filmdi. İsmini unuttum. Sosyal faaliyetlerde bulunmayı seviyorum. Genelde hafta içi çalıştığımız için hafta sonunda gidiyoruz. Kafa dağıtmak için güzel oluyor.”

‘HER HAFTA SONU SİNEMAYA GİDERİM’
Emirhan PEKER: “Her hafta sonu sinemaya giderim. Son olarak da sinemaya gitmiştim.Yaz geliyor şimdi daha fazla etkinlik yapılır. Herkese de bu tür sosyal aktivitelere katılmasını tavsiye ederim.” 

Röportaj: Ali BİROL – Havanur SUBAŞI