Samsun Medya Grubu'na bağlı Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan Samsunlular, 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu'nun kabul edilmesinin Türk karasuları için alınmış, doğru kararlardan biri olduğunu belirterek, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nı kutladı.

YABANCILARIN ELİNDEYDİ
Turgay ÇALIŞKAN: Milli gemilerimizin Türk kara sularında özgürce ticaret yapabildiği ve hakimiyeti sağladığı Kabotaj Bayramı'nı kutluyorum. Bu kanun cumhuriyetimizin önemi kazanımlarından birisidir.

ÖNEMİ ANLATILMALI
İsmet KOÇ: Türk denizciliğinin kendi sularında deniz ticaretini yapabilmesinin önemini kutlamak için kabotaj bayramı kutlanır. Ama dört tarafımız denizlerle çevrili olan bu ülkede hala ticaretimizi kamyonlarla gönderiyoruz.  Özellikle bu dönemlerde kabotajın önemine daha da vurgu yapmamız ve bunu anlatmamız gerekir. 

DEVLETİMİZİN BAĞIMSIZLIĞI 
Celal BİLİŞİK: Kabotaj kanunu karasularımız da gemilerimizin hakimiyetini sağlaması ve limanlardan yararlanmasıdır. Kabotajın büyük önemi de devletimizin bağımsızlığının bir göstergesidir. Kabotaj hakkını elde edişini kutlamak bizim için bir onurdur. 

ÖNEMLİ BİR HAK
Mustafa ÖĞÜTEN: Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşadığımız için çok mutluyum. Ülkede denizciliğin önemini ön plana çıkarılması için kutlaman bayram geçmişte kazandığımız önemli bir haktır.

BÜYÜK AYRICALIK
Cihan EKŞİ: Bu bayram denizcilerimiz için büyük ayrıcalıktır. Çünkü kabotaj kanunuyla birlikte karasularda ticaret hakkımızı kazandık. Bu nedenle rahat hareket edebiliyoruz.

DENİZCİLERE SELAM OLSUN
Ömer FARUK: Mustafa Kemal Atatürk sayesinde bu hakkı da kazanmış olduk. Her yıl 1 Temmuz'da kutlanan Kabotaj Bayramı kutlu olsun. Tüm denizcilerimize ise kocaman selamlarımı iletiyorum. 

DAİMA ÖNEMLİ
Ali İLHAN: Bizim bu güzel ülkemizin 3 tarafı denizle çevrili. Kabotaj Bayramı da en güzel bu ülkeye yakışır. Maalesef denizcilik alanında yapılan çalışmalar eksik kalıyor ama inşallah ilerleyen dönemde daha güzel şeylerin yapılacağına inanıyorum. 

ÖNEMLİ BİR ROLÜ VAR
Sezai ŞAHİN: Kabotaj Kanunu ilan edildiğinden bugüne kadar deniz ticaretinin önemli bir noktaya gelmesinde çok önemli bir rol oynar. Deniz bizim için çok önemli. Çünkü üç tarafımız denizlerle çevrili.  Tek bu sebep bile ülkemizin kıymetini bilmek için yeterli. 

YETERİNCE KUTLAMIYORUZ 
Mehmet ÖZDAĞ: Kabotajı bir ülkenin kendi karasularında her türlü ticaret hakkı olarak değerlendiriyorum.  Bunu da Mustafa Kemal Atatürk'e borçlu olduğumuzu söyleyebilirim.  Ancak bu bayramı yeterinde kutluyor muyuz bunu oturup bir düşünmek lazım. Çünkü limanların hepsi özelleştirildi ve deniz ticaretimize de sahip çıkamadığımızı düşünüyorum.

DENİZLERİ KORUMALIYIZ
Aziz SÜER: Yanlış hatırlamıyorsam eğer Kabotaj denizcilikle ilgili bir bayramdır. Denizler bizim için önemlidir ve onları temiz tutmalıyız. Daima onlara sahip çıkmalıyız ve korumalıyız.

Ebru ÖZTÜRK, Ekrem ASLAN