Antalya’da pazar esnafı ve mahalle halkının, Cuma pazarının kaldırılmaması için yaptığı eylem olaysız olarak sona erdi. Bu sabah saatlerinde Muratpaşa Belediyesi önüne gelen esnaf ve mahalleli, Belediye Başkanı Ümit Uysal ile görüşmek istedi ancak Başkan Uysal’ın belediye binası dışında olması nedeniyle görüşme sağlanamadı.
Yaklaşık 5 saat süreyle Belediye önünde bekleyen ve slogan atan yaklaşık 100 kişilik gruba Kızıltoprak Mahallesi’ndeki pazarın mahalleden kaldırılmasını istemeyen vatandaşlar da destek verdi.
Muratpaşa Belediyesi, pazar esnafından Cuma günleri Kızıltoprak Mahallesi’nde kurulan semt pazarının Kızıltoprak Mahallesi’nde bulunan Kapalı Pazara taşınmalarını istemiş ve bugün sabah Cuma pazarını kurmak için Kızıltoprak Mahallesi’ne gelen pazar esnafının tezgahlarına kurmalarına zabıta ve polis ekipleri izin vermemişti. Mahalleli ve esnaf 5 bin imzanın bulunduğu dilekçeyi belediye yetkililerine verdikten sonra olaysız olarak dağıldı.
Konuyla ilgili olarak Muratpaşa Belediyesi’nden yapılan açıklamada Cuma pazarının kurulmaması için daha önceden esnafı bilgilendirildiğine dikkat çekildi.