İZMİR'de, dağcılık sporu tutkunu emekli Hava Astsubay 50 yaşındaki Mustafa Akkaya, Bayındır İlçesi'ndeki Mahmut Dağı'na zirve yürüyüşüne çıktığı sırada kalp krizi geçirip yaşamını yitirdi. Akkaya'nın, dün gece yürüyüş öncesinde sosyal medyaki hesabından, 'Bu gece kendim için güzel bir şey yapacağım. Sabaha kadar az sonra', ardından da 'Bilemediniz sabaha kadar Bayındır Mahmut Dağı'na zirve yürüyüşüne başlamak üzereyiz', son olarak da 'Yürüyüş başladı. Haydi hayırlısı' yazılı mesajlar geçtiği ortaya çıktı.
Emekli Hava Astsubay Mustafa Akkaya, yaklaşık 30 kişilik arkadaş grubuyla pazar günü Bayındır İlçesi'ne gitti. Burada gece olmasını bekleyen Akkaya ve arkadaşları, saat 01.00'de de yürümeye başladı. Sabaha kadar yapılacak zirve yürüyüşü sırasında Mustafa Akkaya, fenalaşıp yere düştü.
TELEFONDAN YAPILAN YARDIM YETERSİZ KALDI
Arkadaşları, kalp krizi geçirdiğini saptadıkları Mustafa Akkaya için, sağlık ekiplerinden yardım istedi. Bir yandan bulundukları alanı tarif eden dağcılar, diğer yandan da kendilerine telefonla verilen komutlar doğrultusunda, ilk müdahaleyi yaptı. Sağlık ekipleri, dağcıların yanına ulaştıkları sırada yaptıkları kontrollerde, Mustafa Akkaya'nın hayatını kaybettiğini belirledi.
Mustafa Akkaya'nın cenazesi, yakınlarınca Yeşilova Cami'ne götürüldü. Cenazeye gelenler, Akkaya'nın kızı, ayrıldığı eşi ile diğer yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Öğle vakti kılınan namazın ardından Mustafa Akkaya'nın cenazesi, Buca Gökdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.
SEVENLERİNE SON MESAJLARI SOSYAL MEDYADAN
Bu arada acı olay öncesinde yürüyüşe çıkmadan Mustafa Akkaya'nın sevenlerine son mesajları ile fotoğrafları da, Facebook'ta yeraldı. Mustafa Akkaya'nın, sosyal medya hesabından yürüyüş öncesinde, ilk olarak, 'Bu gece kendim için güzel bir şey yapacağım. Sabaha kadar az sonra' yazdı. Bu süre içerisinde takipçilerinden gelen yorumları alan Akkaya yaklaşık iki saat sonra ise bu kez, 'Bilemediniz sabaha kadar Bayındır Mahmut Dağı'na zirve yürüyüşüne başlamak üzereyiz' yazdı. Bu mesajlarına çay içtiği son fotoğraflarını da ekleyen Mustafa Akkaya, 'Yürüyüş başladı. Haydi hayırlısı' yazdıktan dakikalar sonra ise kalp krizinden can verdi.

FOTOĞRAFLI