Türkiye genelinde sadece Bursa’nın İnegöl ilçesinde kurulan ve 17 Ekim 2011 tarihinde hizmet vermeye başlayan TÜV Rheinland Mobilya Test Laboratuarı kapandı.
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), İnegöl Belediyesi ve Kaymakamlık işbirliğinde yapılan çalışmayla, Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan TÜV Rheinland Mobilya Test Laboratuarı 17 Ekim 2011 tarihinde MODEF Fuar Merkezinde tahsis edilen alanda hizmete açılmıştı. Yaklaşık 4 yıldan bu yana İnegöl’de faaliyet gösteren ve mobilyanın kalitesini ölçen TÜV Rheinland Mobilya Test Laboratuarı, yeterli kazanç elde edilemediği için faaliyetine son verdi. Dün sabah saatlerinden itibariyle ölçüm cihazları TIR’a yüklenerek Almanya’ya gönderildi.
ÇEKİLME KARARI ALDILAR
Konuyla alakalı açıklama yapan TÜV Rheinland Mobilya Test Laboratuvarı İdari İşler Müdürü Ömer Turan, “Biz bir Alman firmasıyız. Yönetimin aldığı kararla buradaki faaliyetimizi sonlandırıyoruz. Dünya genelinde mobilya test hizmeti veriyoruz. Türkiye’de mobilya test hizmetini vermeyi sonlandırdık. Türkiye’de sadece Mobilya Test Laboratuarı İnegöl’de vardı. Artık burayı da taşıyoruz. Türkiye’de bu işi yapmayacağız. Sadece elektrikli ürünler güvenliği, tekstil, sistem sertifikasyon, eğitim, endüstriyel hizmetler konusunda faaliyet gösteren Laboratuarlarımız var. Şirket burada kar etmedi. Ticari anlamda beklentilerimizi karşılamadı. Ondan dolayı bizde artık çekilme kararı aldık” dedi.