Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına 4 petrol arama ruhsatı daha verdi. TPO, Samsun, Sinop, Amasya ve Çorum'da, birden fazla ilin sınırlarında yer alan 58 bin 580 hektar alanlık sahada petrol arama çalışmalarına başlayacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TP) 4 petrol arama ruhsatı verildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin kararları, Resmi Gazete'nin yayımlandı.

4 İLDE PETROL ARANACAK

Buna göre, TP'ye Samsun, Sinop, Amasya ve Çorum'da, birden fazla ilin sınırlarında yer alan toplam 4 saha için petrol arama ruhsatı verildi.

Yüz ölçümleri 58 bin 350 hektarla 58 bin 580 hektar arasında değişen sahalar için verilen ruhsatlar 5 yıl süreyle geçerli olacak.

HİLMİ GÜLER DÖNEMİNDE BAŞLATILMIŞTI

Karadeniz'de petrol arama çalışmaları dönemin Enerji Bakanı Hilmi Güler bakanlığı döneminde başlatılmıştı. O dönemlerde Türkiye'nin sondaj yapabilecek gemisi olmadığı için önce Brezilya'nın mili petrol devi Petrobras'ın yanı sıra dünya devi durumunda ABD'li Exonmobil ile çalışılmıştı. Batı Karadeniz'de doğalgaz, Sinop'un doğusunda ise petrol rezervleri için arama yapıldı.  Bafra'da bir kuyu açıldı ama sonuç alınamadı. Petrobras, bir yıla yakın bir sürede, Karadeniz'in 2 bin metre derinliğine iki sondaj vurdu. Ancak petrol olmadığı söylendi.