Afyonkarahisar’ın Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Emirdağlı vatandaşlara hayata geçecek yeni projenin müjdesini verdi. Emirdağ Adaçal tepesine kurulacak olan “Seyir Tepesi Projesi” için çalışmalar başladı.
Başkan Kargın ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Murat Karacasu, “Emirdağ Seyir Tepesi ve Ulaşımının Projelendirilmesi” hususunda ESOGÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde proje toplantısını gerçekleştirdi. Emirdağ’ın en önemli ve bilinen Adaçal Tepesi’nin seyir tepesi olarak kullanılabileceği fikrini belirten başkan Kargın, “Göreve gelmeden önce Adaçal Seyir Tepesi fikrimizi projeye dökmek için startı verdik. Projelendirme aşamasında Osmangazi Üniversitesi ile işbirliği içinde olmak istediğimizi ilgililerle paylaştık. Akademik bir çalışma projesi oluşturarak Adaçal’a herkesin rahatlıkla çıkabilmesini sağlayacağız” dedi.
ESOGÜ İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Karacasu toplantı sonunda projeyle ilgili olarak şu açıklamaları yaptı:
“Memleketimiz Emirdağ’a en iyi çalışmaları sunabilmek için bir ekip çalışmasıyla kalıcı eser niteliğinde projelendirmeleri hazırlayarak başkanımız ve hemşehrilerimizle paylaşmayı bir mutluluk olarak görüyorum. Emirdağ önümüzdeki yıllarda marka değerine ulaşacaktır.”
Proje model çalışmaları kısa sürede tamamlanarak uygulama aşamasına geçilmesi planlanıyor.