Gökhan Töre alışılmadık işler yapıyor

Mario Gomez meydan okuyor

Necip ve İsmail parlıyor

Ali Danaş, İstanbul-

Beşiktaş iki yıl sonra gelen derbi zaferini doyasıya kutluyor.

Fenerbahçe karşısında gelen 3-2'lik zafer Beşiktaş'ta moralleri en üst seviyeye taşırken ilk altı haftada bazı oyuncuların performansı ise dikkat çekiyor.

ŞENOL GÜNEŞ'İN SİHİRLİ DEĞNEĞİ OYUNCULARA DEĞİYOR

Şenol Güneş'in teknik direktörlüğe gelmesi ile genç oyuncuların performanslarında beklenen patlama ilk haftalarda Oğuzhan Özyakup ve Cenk Tosun ile görülmeye başlanmıştı. Takım oyununa yaptıkları katkı ve ilk haftalarda sergiledikleri olumlu futbol Şenol Güneş'in sihirli değneğinin oyunculara değmeye başladığını gösteriyordu.

GÖKHAN TÖRE ALIŞILMADIK İŞLER YAPIYOR

Beşiktaş camiası ve futbol kamuoyu Oğuzhan ve Cenk Tosun'u konuşurken dikkat çeken bir başka futbolcu ise Gökhan Töre oldu. Geçtiğimiz sezon topu ayağında çok tutması ve aşırı çalım sevdası yüzünden sıkça eleştirilen Gökhan Töre, Şenol Güneş ile beraber bambaşka bir kimliğe büründü.

Her ne kadar çalım sevdasından vazgeçmesede,yaptığı çalımların derecesini iyi ayarlayan ve arkadaşlarına pas vererek takım oyununa daha çok katkı yapan Gökhan Töre son maçlarda adeta parlıyor.Geçen sezon Süper ligde oynadığı 28 maçta sadece 5 asist yapan ve dört gol atan Töre daha şimdiden 6 maçta 5 asist ile geçtiğimiz sezonu yakaladı bile.Gençlerbirliği maçında da alışılmışın dışında içeri katederek kafa ile gol bile atan Töre takım oyununa yaptığı katkı ile adeta 'ben bu sezon başka bir Gökhan Töre'yim' diyor.

MARİO GOMEZ MEYDAN OKUYOR, NECİP VE İSMAİL PARLIYOR

Beşiktaş'a transfer olduğunda 'Buraya meydan okumaya geldim' diye oldukça iddialı açıklamalar yapan Alman devi Mario Gomez, deyim yerindeyse meydan okumasını sürdürüyor.

Rakip ceza sahası içinde bütün kafa toplarını alan, kaleye sırtı dönük oynadığında arkadaşlarına alanlar açan Mario Gomez Fenerbahçe maçında izleyenleri mest etti. Derbide gösterdiği performans, başta Almanya ve İtalya olmak üzere bütün Avrupa'da ses getiren Gomez gecenin en çok övgü alan futbolcusu oldu.

Şu ana kadar 4 gol atan Gomez, Cenk Tosun ile beraber 8 gole ulaştı ve rakiplerin korkulu rüyası olmaya başladı.

Teknik direktör Şenol Güneş'in sihirli değneğinin değmeye başladığını hissettiren diğer isimler ise Necip ve İsmail olarak göze çarpıyor. Fenerbahçe maçında oyuna girdiği ikinci kırkbeş dakikada Atiba ile birlikte Fenerbahçe'yi, durduran ve oyun hakimiyetinin Beşiktaş'a geçmesini sağlayan Necip Uysal tüm otoritelerden tam not aldı. Necip'in bu sezon görev aldığı maçlarda en çok dikkat çeken özelliği ise kazandığı topları ileriye doğru pozitif yönde kullanması olarak görülüyor.

Skenderbeu maçında sol kanadı çok iyi kullanan ve adeta 'ben bu takımda oynarım' diye bağıran İsmail Köybaşı ise sürekli çalışmasının karşılığını bu sezon alacak gibi. Sakatlıklarla geçen yıllardan sonra tamamen düzelen Köybaşı Beşiktaş'a gönül borcu olduğunu ve bunu ödemek için elinden geleni yapacağını her fırsatta dile getiriyor.