Konya’nın Beyşehir İlçe Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Seydişehir Şefliği’nde üretim işlerinde çalışan köylülere yönelik ‘Ağaç Kesme ve Boylama operatörlüğü’ kursu düzenlendi.
Seydişehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde 9-16 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü kursunda, toplam 56 saat olan modül programı pratik eğitimleri verildi. Ayrıca teorik eğitim kısmına geçerek kursu başarıyla tamamlayan 105 kursiyere de sınav yapılarak, başarılı kursiyerlere belgeleri düzenlendi ve sertifikaları verildi. Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık, Ağaç Kesme ve Boylama Operatörü mesleğinin 21.03.2012 tarih ve 28240 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ulusal meslek standardına ait tebliğ ile de tescillendiği söyleyerek, “Konya Orman Bölge Müdürlüğü’nde bu eğitimler ilk olarak Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü’nde verildi. Mekanizasyondaki yeni gelişmeler, çevreye duyarlı sertifikasyon sistemlerinin gelişmesi, üretim işlerinde standardizasyona uyulmasının ekonomik kayıpları azaltması, kişisel koruyucu ekipman kullanılmasının iş kazalarını azaltıp iş güvenliğini artırması, risk ve çevresel etki değerlendirmeleri gibi gelişmeler, eğitimlerin daha kapsamlı bir şekilde yapılma ihtiyacını ortaya koymuştur” dedi.
‘Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü Eğitimi’nin, ihtiyaç olması halinde ileriki tarihlerde yeniden açılacağı belirtildi.