Adana’da Yüreğir Belediyesi ile Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nin işbirliğiyle gerçekleşen proje kapsamında, ilçede yaşayan ve daha önce hiç sinemaya gitmeyen Adanalıların bir ilki yaşamaları sağlandı. Kadını, erkeği, çocuğu, yaşlısı ve genciyle 400’er kişilik gruplar halinde, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın da katılımıyla, “Son Mektup” adlı filmin gösterimi Avşar Sineması’nda gerçekleştirildi.
Özhan Eren’in yönetmenliğini yaptığı, Tansel Öngel, Nesrin Cevadzade, Hüseyin Avni Danyal, Bülent Şakrak ve Barbara Sotelsek’in rol aldığı “Son Mektup”u izlemekten büyük keyif aldıklarını belirten Yüreğirliler, Yüreğir Belediyesi’ne ve Optimum AVM yöneticilerine teşekkür ettiler.
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, günümüzde artık yol ve kaldırım yapmak, su temin etmek gibi klasik belediyecilik hizmetleriyle halka hizmet edilemeyeceğini belirterek, "Bütün bunlar zaten belediyelerin asli görevleridir. Ancak, günümüzde artık sosyal belediyeciliğin gereğini yapmak zorundayız. Biz klasik belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerle halkımızı mutlu etmeye çalışıyoruz. Vatandaşımızın bizden beklentisini biliyor ve hizmetlerimize bu doğrultuda yön veriyoruz" dedi.
Başkan Çelikcan, hayatları boyunca hiç sinemaya gitmeyen vatandaşlara bu mutluluğu yaşatırken kendilerine sosyal sorumluluk bilinciyle destek olan Optimum AVM yönetimine de bu yaklaşımlarından dolayı teşekkür ettiğini bildirdi. Filmin konusunun Çanakkale Deniz Zaferi olduğunun altını çizen Başkan Çelikcan, "Son Mektup filmini izleyen vatandaşlarımız hem bir ilki yaşarken, aynı zamanda şanlı Türk tarihine adını altın harflerle yazdıran bu zaferin hangi şartlarda kazanıldığına dair bilgi sahibi oldular. Oldukça duygusal ve etkileyici bir film" diye konuştu.
Çelikcan sözlerini, benzer etkinliklerin devam edeceğini söyleyerek noktaladı.