Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği basın toplantısında konuşan Kastamonu İl Müftüsü Osman Aydın, Peygamber Efendimizin sevgisini, saygısını ve merhametini en iyi şekilde öğrenip, halka en iyi şekilde anlatılması gerektiğini söyledi.
14-20 Nisan tarihlerinde kutlanan “Kutlu Doğum Haftası” dolayısıyla yapılacak olan etkinlikler kapsamında İl Müftülüğünde bilgiler veren İl Müftüsü Osman Aydın, 1989 yılından bu yana kutlanmaya başlayan Kutlu Doğum Haftası’nın her sene daha geniş katılımlarla icra edildiğini belirterek, Kastamonu’da bu yıl Kutlu Doğum Haftası’nın geniş katılımla kutlamak için hazırlıklarını tamamladıklarını kaydetti.
14 Nisan Salı günü başlayacak Kutlu Doğum Haftası kutlama programı hakkında da açıklamalarda bulanan Müftü Aydın, “Kutlu Doğum Aşı Narullah Camimiz önünde halkımıza ikram edilecek. Bu akşam saat 20.00’da Diyanet İşlerimizden değerli Hocamız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Uludağ’ın katılımıyla “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferans düzenlenecek. Bu yılki Kutlu Doğum Haftası ile ilgili “Hz Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” gibi çok özel bir konu seçilmiştir. Konu her yıl Diyanet İşleri Başkanlığımızın Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü öncülüğünde Diyanet İşleri Başkanımızın yol göstermesi öncülüğünde heyet toplanarak konu belirleniyor” diye konuştu.
“PEYGAMBER EFENDİMİZİ HER YERDE ANLATMALIYIZ”
Kutlu Doğum Haftasında “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konusunun seçilmesinde dünyadaki yaşanan olayların, hadiselerin önüne geçilecek bir adım olduğunu belirten Aydın, “Biz insanlar birbirimize saygıyı ve birlikte barışık yaşamayı Peygamberimizin hayatında olduğu gibi yaşamayı başarırsak o zaman herkes fert ve toplum olarak mutluluğu, huzuru yanında görür, yaşar. Bu konunun onun için çok iyi anlatmamız lazım. Sadece bir konferans salonunda anlatılacak bir konu değil bu. Bunun camilerimizde, bütün vaizlerimiz uzmanlarımız tarafından köylerimiz, ilçelerimize varıncaya kadar bu konunun anlatılması yönünde afişlerinde desteğiyle de bu konu çok iyi işlenmiş olacak” şeklinde konuştu.
“DÜNYA BİZE, BİZ BİRBİRİMİZE EMANETİZ”
Peygamberimizin (s.a.v.) miladi doğum tarihi olan Kutlu Doğum Haftası ile ilgili olarak iki önemli slogan olduğunu belirten Aydın, “Bu sloganlarımızda bir tanesi “Daha iyi bir dünya için sevgi, saygı ve merhamet.” Yani bu sloganla Peygamber Efendimizin hayatında sevgiyi, saygıyı ve merhameti eğer öğrenip de bunu öğretmeyi başarırsak insanların birbirine kötü söz söylemesi olmayacaktır. Kırıcı bir söz söylemesi olmayacaktır. Barışık, huzur ve mutluluk içerisinde hem kendisi hem hanesi, hem de bütün bulunmuş olduğu toplum bunu yaşamış olacaktır. Diğer önemli olan sloganımız ise; “Dünya bize, biz birbirimize emanetiz” konulu sloganımızdır. Bu konuyla ilgili olarak da ilimizin belirli yerlerine afişler ve pankartlar asılıyor. İnşallah bu haftanın daha etkin bir şekilde halkımız tarafından duyulmasına vesile olacaktır. 15 Nisanda Halk Eğitim Merkezinde yine bayanlara özel uzman ekiplerimiz tarafından yine” Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu panelimiz olacaktır. “16 Nisanda Kuzeykent Ulu Camiinde bütün ölmüşlerimizin ruhları için peygamberimizin, evliyalarımızın, şehitlerimizin ruhları için bir Kur’an programı, Mevlid-i Şerif programımız icra olunacaktır” ifadelerini kullandı.