Temeli geçtiğimiz aylar içerisinde atılan ve tamamlandığında 25 bin dönüm araziyi sulayacak olan Ardıl Barajı inşaatı hızla sürerken sulama kanallarının da döşenmesine başlandığını açıklayan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Ardılla bölgenin kaderi değişecek, sulu tarımla bölge ekonomisine büyük katkılar sağlanacaktır” dedi.
Yapımı adeta yılan hikayesine dönen ve 50 yıllık hayal olarak bilinen Ardıl Barajı için kolları sıvayan ve büyük uğraşlar sonucu baraj inşaatının start almasını sağlayan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, son dönemlerde bazı siyasilerin Ardıl Barajı iptal edildi dedikodularıyla halkın zihnini bulandırmaya çalıştığını belirterek, Ardıl Barajının 2016 yılı Nisan ayında teslim alınacağını, sulama borularının da halen yürütülen çalışmalarla hızla döşendiğini ifade etti. Ardıl Barajı şantiyesinde incelemelerde bulunan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, su kanallarını döşeyen teknik heyetle görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardıl Barajının sadece Araban ve çevresi için değil, Gaziantep ve Türkiye tarımı içinde büyük önem taşıdığının altını çizen Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, bazı siyasi parti adaylarının dedikoduya dayalı açıklamalarda bulunmasından dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, “Ardıl Barajı inşaatı temel atıldığı günden bu yana hızla sürüyor. 2016 yılı Nisan ayında tamamlanarak teslim edilecek. Diğer taraftan 25 bin hektar alanı sulayacak olan barajın sulama kanallarının döşenme işlemleri başladı. Ardıl’ın yerini bilmeyen siyasilerin Ardıl hakkında konuşması çok komik bir olay. Önce gelin baraj inşaatını ve hızla döşenen su kanallarını yerinde inceleyin. El insaf. Yerini bile bilmediğiniz bir barajın inşaatının durduğunu nasıl söylersiniz. Ardıl benim için çok önemli, Ardıl bölge için çok önemli, Ardıl Türkiye için çok önemli. Bölgenin kaderini değiştirecek, çiftçimizin yüzünü güldürecek olan bu baraj hızla yükselirken inşaat iptal edildi diye gezen siyasiler gelin sizi Ardıl’a davet ediyorum. Sulama kanallarının döşendiği şantiyenin arı kovanı gibi çalıştığı Ardıl’da her şey yolunda” dedi.
“7 HAZİRAN’DA ARDIL BARAJI ALTINDA KALACAKLAR”
İnşaatı devam eden, sulama kanalları hızla döşenen Ardıl Barajı için çıkarılan dedikodulara gülüp geçtiğini ifade eden Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, bu dedikoduları çıkaranların 7 Haziran tarihinde Ardıl Barajı altında kalacaklarının altını çizerek, “Gaziantep barajlar kenti haline geldi. Sulu tarımla verim ve ürün çeşitliliğiyle hasat sayısı artacak. Bölgemiz hizmete doyacak” dedi.
"GAZİANTEP BARAJLARLA SULU TARIM ÜRETİMİNDE REKOR KIRACAK"
Gaziantep ve çevresine yapılan yatırımların içinde en fazla emek verdiği projelerin barajlar olduğunu dikkat çeken Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, bölgedeki sulu tarımın tarımsal alanda ülke kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağına dikkat çekerek, “Çetinkaya, Çat, Ardıl ve Harmancık Barajları için adeta devleti zorladım. Çevre ve Orman Bakanımız bana ‘bir torunun olursa adını Ardıl’ koyacaksın’ dedi. Çünkü rantabl olmadığı gerekçesiyle yatırım programında çıkarılmıştı. Ama bir yıl içinde devreye girecekler ve Gaziantep’in 50 yıllık su ihtiyacı çözülecek. Büyükşehir Belediyesi olarak suyun isalesi için elektriğe 90 milyon lira ödeniyor. Su cazibeyle geleceği için bu para belediyenin kasasında kalacak ve su daha da ucuzlayacak. Bu barajlar hem içme hem de tarımsal sulamada kullanılacak ve 710 bin dönüm gibi devasa bir alanı kapsayacak. Tarımsal ürünlerden yılda 250 milyon TL gelir elde edilecek” dedi.