Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Gençlik Kolları tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında bir giyim firmasında çalışan kadın işçilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve CHP Eskişehir Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Akçar’ın da katıldığı kutlama programında tekstil çalışanlarına karanfil armağan edildi. Programda yaptığı konuşmada CHP İl Gençlik Kolları’nı düzenledikleri anlamlı program için kutlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, duygulandığını dile getirdi. Kurt, “Bugün gerçekten duygulandım. Çünkü sizleri ziyaret etmek, sizlerle görüşmek bizim için çok önemli. Bizler emeği en yüce değer sayan bir partinin üyesiyiz. İktidar olduğumuzda kadın hakları, emekçi hakları konusunda önemli çalışmalar gerçekleştireceğiz” dedi.
Kadınların hala arka planda bırakıldığına dikkat çeken Başkan Kurt, “Bu durum gerek iş dünyasında gerek ev hayatında gerekse siyaset dünyasında aynı. Kadınların sadece 8 Mart’ta değil, yılın her günü sistemin içerisine dâhil edilmesini sağlamalıyız. Burada kadınlara da önemli iş düşüyor. Geri planda kalmadan, çekinmeden kendilerini süreçlere dahil etmeliler. Hızlı, kararlı ve cesur adımlarla hedeflerine doğru yol almalılar. Karşılarına birçok zorluk çıkabilir. Ancak kesinlikle pes etmemeliler. Azimle çaba göstermeliler” ifadelerini kullandı.
Son yıllarda kadın cinayetlerinde yüzde bin 400 artış olduğunu kaydeden Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, son 6 ayda 8 bin işçinin hayatını kaybettiğinden bahsetti. Ataç, “Son altı yılda 8 bin işçimizi kaybettik. Geçen sene 370 işçi kaybettik. Neredeyse her gün bir işçimiz hayatını kaybetti. Çocuklar derseniz çok daha kötü durumda. Sırt sırta verip bu sorunları çözelim. Türkiye’de kadın-erkek nüfusu neredeyse yüzde 50, yüzde 50 oldu ama sen yüzde 50’nin haklarını korumuyorsan hiç kıymeti yok” değerlendirmesinde bulundu.