Muğla’nın Marmaris ilçesinde, içerisinde çok sayıda konteynerin bulunduğu atıl durumdaki MTA Kampı, yeniden turizme kazandırılmayı bekliyor.
Turizmin göz bebeği Marmaris’e 30 kilometre mesafedeki Hisarönü Mahallesi’nde deniz kenarında bulunan ve güzelliğiyle gizli bir cenneti andıran 180 dönümlük kamp, 1976 yılında Orman Bakanlığı tarafından Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’ne 49 yıllığına eğitim ve araştırma amacıyla kullanılmak üzere tahsis edildi. Müdürlük tarafından uzun yıllar kullanılan kampa, çok sayıda prefabrike yapılar, taştan idare binaları, restoran ve disko gibi bölümler yapıldı. Kamp alanına ayrıca aynı anda 5 kişilik bir ailenin kalabileceği 30 tane konteyner kuruldu. Kamp uzun yıllar Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü personeline hizmet verdi. Orman ve İşleri Bakanlığı, MTA Kampı’nın ’tahsis amaçlarına uygun kullanılmadığı’ iddiasıyla mahkemeye başvurarak tahsisin iptalini istedi. Mahkeme kararıyla kamp alanı 2011’de yeniden Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na devredildi.
Söz konusu yeri mesire alanı olarak değerlendirmek isteyen Orman Genel Müdürlüğü, bunun için gerekli başvuruda bulundu. Ancak Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, kamp alanının birinci derece doğal sit alanı olduğunu bildirerek isteği geri çevirdi.
Son 4 yıldır kapalı olan ve sadece Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir kişinin bekçilik yaptığı kamp, adeta kaderine terk edilmiş durumda. Kampın koyunda bazı yatların demirlediği ve bir kaç balıkçı teknesinin bulunduğu görüldü. Kamptaki tesislerin ve konteynerlerin çürümeye başladığı, iskele betonunun kırıldığı dikkat çekti.
Öte yandan, eşsiz doğal güzelliği ve pırıl pırıl deniziyle keşfedilmeyi bekleyen kampa çok sayıda iş adamının talip olduğu bildirildi.