Şanlıurfanın Viranşehir ilçesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Süleyman Çelik, edindikleri ilkeler doğrultusunda öğrencilerle birlikte okulu güzelleştirmek için çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.
Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Süleyman Çelik, "Okulumuz 2004/2005 Eğitim Öğretim yılında Viranşehir İmam Hatip Lisesi üst katında kuruldu. Okulumuz çeşitli binalarda eğitim öğretime devam ettikten sonra 2014/2015 eğitim öğretim yılında yeni binaya taşındık.İyi bir eğitim öğretim yapılabilmesi için okulumuz temel felsefesine uygun olarak kendimize ilkeler edindik. Bu ilkelerden biri, her yerde eğitimdir. Öğrenciye okulu sevdirerek kendini mutlu hisseden bireyler yetiştirmek. Okulun fiziki şartlarını düzenleyerek yaşanılır bir hale getirmek. Öğrenci, öğretmen, veli üçgenini kurarak başarıyı arttırmaktır. Bu ilkeler doğrultusunda ilk olarak okulumuzun fiziki ortamın düzenlemeye çalıştık. İlk önce okul idaremiz tarafından geliştirilen ’koridorların dili olsa’ adı altında okul koridorlarının ders sokaklarına dönüştürme projesini hayata geçirdik. Bu proje öğretmen ve öğrenci işbirliğiyle gerçekleştirildi. Bu projenin amacı koridorların ders materyalleriyle donatarak öğrencinin görerek öğrenmesini ve sadece sınıflar değil her yerde öğretimi sağlayabilmekti. Bu konuda güzel dönütler aldık. Bu çalışmalarımızda sürekli yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır’a okulumuz adına teşekkürlerimi sunarım" dedi.
İkinci projelerinin ’bir fidan da sen dik, bir tuğla da sen koy’ adı altında okul bahçesini güzelleştirmeye yönelik olduğunu kaydeden Çelik, "Bunu yine öğrenci, öğretmen ve veli işbirliğiyle okulumuz bahçesini ağaçlarla donattık. Aynı zamanda öğrencinin doğayla, tarımla tanışması ve üretken olma duygusunu öğrencilerimizin tatması için okulumuz bahçesinde organik ürünler yetiştirmeye başladık. Organik bahçemiz Biyoloji Öğretmeni Rabia Koç Özak denetiminde öğrencilerimiz ile birlikte hayata geçirilmiştir. Halen organik bahçemizde tamamıyla doğal yöntemlerle domates, biber patlıcan, nane, maydanoz, sarımsak, soğan ve mevsimine göre sebzeler yetiştirilmektedir" diye konuştu.
Çelik, ağaç dikmenin yeterli olmadığını, korumanın önemli olduğunu vurgulayarak, "Bahçemizin sulanması için kendi çabalarımız, velilerimizin katkısıyla ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle bir kuyu kazdık ve şuan bahçemiz kazdığımız kuyu vasıtasıyla damla sistemiyle sulanmaktadır" şeklinde konuştu.