Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili adayı Avukat Figen Albuga Çalıkuşu, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
Ziyarette esnaf alışkanlığının imha edilmek istendiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili adayı Avukat Figen Albuga Çalıkuşu, "Esnaf bizim günlük hayatımızın özüdür, özetidir, kendisidir. Esnafın varlığında samimiyet vardır. Bu geleneksel yapımızın modernleştirilerek korunması yerine, ısrarlı yanlışlarla, örneğin AVM kültürünü yerleştirmek sureti ile imha edilmek istendiğini görüyoruz" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun taahhüdüne göre asgari ücretin vergi dışı net 1500 TL olacağını da ifade eden Albuga Çalıkuşu, "Bugün asgari ücret net 949 TL’dir. Asgari ücretlinin CHP iktidarı ile fazladan alacağı, 551 TL’dir. Ülkemizde 5 milyon asgari ücretlinin olduğu düşünülürse aylık yaklaşık 3 milyar TL ekonomiye girecektir" diye konuştu.
Albuga Çalıkuşu, CHP’nin iktidar olması haline emekli taban ücretinin de en az 1500 TL olacağını belirtirken, "Ülkemizde düşük emekli aylığı alan 6.5 milyon kişi var. Asgari ücret bazına kabul edersek 6.5 milyon emeklimizin yine fazladan alacağı 551 TL ile aylık yaklaşık 4,5 milyar TL ekonomiye dahil edilecektir" ifadelerini kullandı. Sadece bu iki taban ücretinin değişmesiyle aylık yaklaşık olarak 7,5 milyar TL’nin ekonomiye girdi olarak ekleneceğini söyleyen Albuga Çalıkuşu, şunları söyledi:
"Bu ekonomik girdi gelişmeyi ve kalkınmayı sadece inşaat sektörüyle sınırlayanları ürkütmektedir. Bu büyüklükte bir paranın her ay ekonomiye dahil olması geleneksel esnaf alışkanlığı üzerinde arttırıcı bir etki oluşturacaktır. Emeklilerimiz ve asgari ücretli çalışanlarımız ihtiyaçlarını genellikle alışveriş merkezlerinden ziyade esnaf alışverişinden karşılıyor. Emekli maaşlarında ve asgari ücretlerde iyileştirmeye gidildiği takdirde bu durum esnafın da cebini güldürüp, gerek geleneksel esnaf alışkanlığı gerek esnafımızın gelirini arttırıcı bir etki oluşturacaktır. Esnaf hayatımızın özüdür, kendisidir."