AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Suriye halkıyla Türkiye halkı arasında çok ortak paydalar var. Mağdurun, mağdur Suriye halkının yanında, zalim Esed’in karşısında durduk" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, BEM-BİR-SEN Malatya Şubesi ile Niyazi Mısri Vakfı Malatya Şubesi tarafından Suriyeli mültecilerin kaldığı Beydağı Konaklama Tesisi’nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı.
İftar sonrasında bir konuşma yapan Çalık, "Bugün sizlerle birlikte olmak Türkiye’yle Suriye’nin halklarının kardeşliğinin en güzel göstergesi. Bizim tarihi kardeşliğimiz var. Suriye halkıyla Türkiye halkı arasında çok ortak paydalar var. Suriye ve Türkiye arasında tam ’en güzel ilişkiler başlıyor’ dediğimiz sırada yaşanılan vahşet, yaşanılan kıyamet, yaşanılan katliam, bizim Suriye halkından saf tutmamıza vesile oldu. Mağdurun, mağdur Suriye halkının yanında, zalim Esed’in karşısında durduk" dedi.
Çalık şunları söyledi:
"Suriye’de savaş varken, Suriye’de katliam varken, orada kardeşlerimiz zulüm içerisindeyken biz Suriye’ye, Suriye halkına kapılarımızı sonuna kadar açmak zorundaydık. Kapılarımızı açarken, orada zulüm gören Türkmen kardeşlerimize, orada zulüm gören Arap kardeşlerimize, orada zulüm gören Kürt kardeşlerimize kapılarımızı sonuna kadar açtık. Orada, Suriye’de çocukları öldüren, kadınları öldüren, yaşlıları öldüren bir zalim var ve buna sessiz kalan bütün dünya var. Birleşmiş Milletlerin Güvenlik Konseyi üyesi 5 tane dev diye kendini gören devlet var, ülke var ama Suriye’de yaşanan zulmü görmüyorlar. Orada ölen çocukları görmüyorlar, kadınları, gençleri, yaşlıları, anneleri görmüyorlar. Bir kez daha buradan, Malatya’dan misafirlerimin içerisinden, Suriyeli kardeşlerimin içerisinden tüm dünyaya seslenmek istiyorum; Suriye’de yaşanan zulmü herkes görsün ve katil Esed’in bir an önce Suriye’nin başından gitmesini sağlasın bütün dünya."
Kampta kalan küçük çocuklarla yakından ilgilenen Çalık, iftar yemeğinin ardından Suriyeli mültecilerin taleplerini dinledi.