ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde dün fırtınayla oluşan dev dalgaların hasar verdiği Kaş- Fethiye karayolunda onarım çalışması başlatıldı.
Kaş'ta dün öğleden sonra etkili olan fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalar, Antalya- Muğla sahil yolunun Kaş- Fethiye arasındaki Kalkan Mahallesi'nden geçen bölümünde hasara neden oldu. Akşam saatlerinde kıyıya vuran dalgalar, yolun bazı bölümlerini çökertirken, 4- 5 metrelik çukurlar oluşturdu. Kıyıya vuran dalgalarla yol kenarındaki bariyerler parçalandı, dalgaların getirdiği kaya parçaları yolu kapattı. Eski Kaş Limanı'nda karada bakıma alınan 3 tekne fırtına nedeniyle devrildi. Park halindeki bir minibüsün üzerine devrilen teknelerden biri, araçta büyük hasara neden oldu.
Yolda oluşan hasarın giderilmesi için Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Yoldaki kaya parçaları ve bariyerlerin kaldırıldığı, hava şartlarının elverdiği ölçüde de asfalt çalışması yapılacağı belirtildi. Ulaşımın ise alternatif yollardan sağlanmaya çalışıldığı kaydedildi.
Konuya ilişkin sosyal medya üzerinden açıklama yapan Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, "Kaş- Kalkan yolu şu anda kapalıdır. Hastane ve Gökseki'ye ulaşım vardır. Kalkan'a ulaşmak isteyenler Yeniköy, Gökçören, Sarıbelen yolunu kullanabilirler. Ancak burada da kar olduğunu belirteyim. Bu arada limanda tekneleri devrilen teknecilerimize geçmiş olsun" dedi.

FOTOĞRAFLI