Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, “Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girebileceğine yürekten inanıyoruz. Bundan hiç bir şüphemiz yoktur” dedi.
GSO Sani Konukoğlu Meclis Toplantı Salonu’nda, “İsviçre İhracat Risk Sigortası Ticari Promosyon Forumu” toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, ”Sanayisiyle Türkiye’nin altıncı büyük şehrinde sizleri ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.
Konukoğlu, Gaziantep’in toplam ihracatının 2014 yılında 6.7 milyar dolar, ithalatının ise 5 milyar 800 milyon dolar olduğunu belirterek, “Gaziantep İpekyolu üzerinde, binlerce yıldır üretim yapan ve dünyanın dört bir tarafına ürettiği ürünleri ulaştırabilen bir şehir. Fransa’da, 1740 yılında Gaziantep’ten ithal edilen kumaşların kayıtlarını görebiliyorsunuz. Mutfağımızı kimseyle tartışmayız. Dünya mutfağına sahip bir şehiriz” diye konuştu.
Kalite konusunda hiç bir tavizlerinin olmadığını dile getiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, şöyle devam etti:
“Halı ihraç etmediğimiz ülke kalmadı. Dünyada en fazla halı üretilen şehirdesiniz. Hangi sektörümüzü sayarsak sayalım Gaziantep gerçekten dinamizmi ve gelişmesiyle örnek olan bir şehirdir. Gaziantep’in bölgede lider bir şehir. Lider olmak kolay değildir. Lider olduğunuz zaman birileri ayağınızdan sizi çekiştirir. Biz bu ayağımızdan çekiştirenleri de, bu şehrin gerçeklerini de ortaya koymalıyız. Gaziantep’te 43 milyon metrekare alanda 5 organize sanayi bölgesi var. OSB’lerde çalışan sayısı 1988 yılında 10 bin iken bugün 140 bin civarında. 1988’de yılda 120 milyon dolar olan ihracatımız geçen yılı 6.7 milyar dolara ulaştı. 177 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Yaptıklarımız ortada, yapacaklarımız belli. Bu anlayışla Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girebileceğine yürekten inanıyoruz. Bundan hiç şüphemiz yok. Yeter ki önümüze çakıl taşları konulmasın. Yeter ki koşarken birileri devamlı ayağımıza çelme takmaya çalışmasın. Gaziantep olarak hedefimiz 2023 yılında 30 milyar dolar ihracat rakamına ve 350 bin çalışana ulaşabilmektir.”
Gaziantep ve Kilis sınırında, Şahinbey - Polateli Organize Sanayi Bölgesi kurma ve Hassa- Dörtyol tünelinin açılmasını çalışmalarında önemli yol aldıklarını anlatan Konukoğlu, “Kentimizin ve ülkemizin daha başarılı olması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Yapı Kredi’nin iş dünyasının finansman ihtiyacını karşılaması noktasında sağladığı destekleri çok önemsediklerini dile getiren Konukoğlu, Leasing’in de Gaziantepli firmaların en fazla kullandığı yatırım araçlarından birisi olduğunu sözlerine ekledi.
Toplantı daha sonra katılımcılara yapılan sunumlarla sona erdi.