Doğum sürecinde alınan kilo, çatlayan ve formunu kaybeden karın bölgesi ve emzirme döneminden sonra sönen göğüsler modern kadını en çok düşündüren sorunlar arasında yer alıyor. Doğum sonrası yaşanan problemleri ortadan kaldırmak için doğum sonrası estetiği yardıma koşuyor.
Doğum sonrası estetiği hakkında bilgi veren Estetik International Sağlık Grubu doktorlarından Op. Dr. Mehmet Reis, doğumun beden için başlı başına bir travma olduğunu belirterek şunları söyledi: “Dünyaya getirilen canlıya içgüdüsel olarak duyulan karşılıksız sevgi sebebiyle, yaşanan tüm travmalar unutulsa da, doğum kadın bedeninde ciddi tahribatlara neden olabiliyor. Artık kadınlar hayatın her aşamasında doğal ve bakımlı, her şeyden evvel gençliklerini koruyarak yaşlanmak istiyor. İşte doğum sonrası estetiği de tüm bu sürecin sonucunda çıkmış bir uygulamadır.”
DOĞUM SONRASI ESTETİĞİ NEDİR?
Uygulamanın doğum sonrası yaşanan tahribata göre hastadan hastaya değişkenlik gösterdiğini vurgulayan Op. Dr. Mehmet Reis, “Doğum sonrası estetiği mommy makeover diye geçen, tam manasıyla annelere yönelik bir dizi estetik cerrahi uygulamasıdır. Bu paketin içinde doğumla birlikte sorun yaşanan meme, karın ve genital bölge problemleri düzeltilir. Vajina estetiği istemeyen hastalara sadece meme dikleştirme, meme protezi ve karın germe estetiği yapılır” dedi.
BİR OPERASYONLA ÜÇ FARKLI ESTETİK
Tek bir genel anestezi alımıyla üç farklı estetik operasyonu yapılabildiği doğum sonrası estetiğinin bir başka avantajı ise göğüslerde herhangi bir kesi yapılmadan işlemin tamamlanması olduğunu söyledi. Konunun ayrıntılarına değinen Reis, sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğum sonrası estetiğine karar veren hastamız, pek çok avantajı beraberinde yaşar. Tek seferde birkaç operasyon yapılır. Karın germe ameliyatı için açılan bölgeden meme dikleştirme işlemi yapılır, meme büyütme için protezler yerleştirilir ve en son gevşeyen karın kasına form kazandırılıp, sarkan ve çatlayan göbek yapısı uzaklaştırılarak, operasyon tamamlanır. Bu sayede meme bölgesinde herhangi bir kesi izi yapılmaz, tüm işlem açılan ve iyileştiğinde bikini bölgesi içerisinde kalan bölgeden yapılır.”
“DOĞUMDAN BİR SENE SONRA YAPILABİLİYOR”
Annelerin doğumdan sonra bir an evvel toparlanmak ve eski bedenlerine kavuşmak istediklerini dile getiren Op.Dr. Mehmet Reis, doğum sonrası estetiğinin ne zaman yapılabileceğini açıkladı. Öncelikle annelerin hamilelik sırasında çok fazla kilo almamaya gayret etmesi gerektiğini anlatan Reis, sözlerini şöyle tamamladı: "Alınan her kilo bedenin çok daha fazla deforme olmasını sağlıyor. Doğum sonrası alınan kiloların bir senelik bir süre zarfında verildiğini ve bebeğini de iki yıl kadar emzirdiğini düşünürsek, hemen bu dönemin sonrasında harekete geçebilirler. Kısaca doğum sonrası estetiği için emzirme dönemlerinin geçmesi gerekiyor. Daha erken tamamlanırsa, emzirme dönemi biter bitmez estetik cerrahiden yardım alınabilir.”