Eskişehir Tüketiciler Derneği tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ yapılandırılmış diyalog programı kapsamında kabul edilen “Genç tüketiciler zirvesi” 81 ilden 100’den fazla katılımcıyı Eskişehir Öğretmenevinde bir araya getirdi.
Zirveye, Eskişehir Tüketiciler Derneği (ESTÜKDER) Başkanı Hasan Atak, Kızılay Şube Başkanı Cafer Yıldırım, Türk İş Başkanı Nejat Kılıç ve çok sayıda davetli de katıldı. Zirvede konuşan Hasan Atak, Eskişehir Tüketiciler Derneğinin 1995 yılından bu yana tüketici hakları konusunda yerel ve ulusal düzeyde çalışmaları sürdürdüğünü anlattı. Farkındalık çalışmaları yaptıklarını söyleyen Atak, "Tüketim mallarının üretimi, dağıtımı ve tüketicilere hizmet vermekle uğraşanları; yüksek ahlaki davranışta bulunmalarını teşvik edecek farkındalık çalışmaları yapılmaktadır. İlimiz özelinde yaptığımız başarılı çalışmaları, ülkemiz genelinde yer aldığımız tüketici dernekleri federasyonu ile de ülkemiz genelinde değer yaratarak devam ettirmekteyiz. Projemiz başta yerel düzeyde Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi, Eskişehir Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İl Kadın ve Genç Girişimciler kurullarının, kaymakamlıklarımızın, Odunpazarı Belediyemizin ve Odunpazarı Kent Konseyinin ortak aklını taşımaktadır. Ulusal düzeyde yaklaşık 74 ilde 300 başvuru arasından 100 gencimizin politik katkı ve çıktıları amaçlanmaktadır. Zirve çıktıları hem ilimizde hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Bakanlıklar düzeyinde kamu ve sivil toplum liderleriyle paylaşılacaktır" açıklamasında bulundu.
"28-31 TARİHLERİ ARASINDA DEVAM EDECEK"
Konuşmanın ardından salonda bulunan katılımcılar kendilerini sırayla tanıttı. Proje 28-31 Mayıs tarihleri arasında devam edecek. Proje ile gençlerin il ve ilçe tüketici hakem heyetlerinde temsiliyetini sağlama adına bir dizi çalışmalar yürütülecek. Zirvede yaygın eğitim metotları kullanılacak. Sunum, seminer, fikir atölyesi, ve saha çalışmaları da zirvede yer alacak. Ayrıca proje, karar alma mekanizmalarına yönelik lobicilik faaliyetleri ile desteklenecek.