Altındağ Belediyesi tarafından 9 yıldır sürdürülen kültür gezileri programına Hac-ı Bektaş da eklendi.
Toplamda bin kişinin gideceği Nevşehir Hac-ı Bektaş gezisinin ilk kafilesi turunu tamamladı. Çamlık Kadın Eğitim Kültür Merkezi’nden hareket eden 50 kişi, günübirlik gezinin startını verdi. Sabahın erken saatlerinde Nevşehir’in yolunu tutan Altındağlı kadınlar, hem mutlu hem de heyecanlı bir görüntü sergiledi. Altındağlı kadınlar için her şeyin düşünüldüğü gezi Nevşehir’de yapılan sabah kahvaltısıyla başladı. Uzman rehberler eşliğinde Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi’ni ziyaret eden Altındağlı kadınlar, bölgenin kültürü ve tarihi hakkında bilgi edindiler. Altındağlı kadınlar, Hacı Bektaş-ı Veli’yi ve onun dünya görüşünü yerinde öğrendi. Pek çok mekanı gezen Altındağlı kadınlar bol bol dua etti.
Altındağlı kadınların bir sonraki durağı Atatürk Müzesi (Atatürk Evi) oldu. Sivas Kongresi sonrasında Nevşehir’in Hacı Bektaş ilçesini ziyaret eden Atatürk’ün 3 gün boyunca konakladığı evi gören Altındağlı kadınlar, tarihi bir yolculuğa adım attı. Altındağlı kadınlar, Arkeoloji Müzesi’ni gezdikten sonra öğlen yemeği yedi. Yemek sonrasında verilen serbest zamanı alışveriş yaparak geçiren Altındağlı kadınlar, çok sayıda hediyelik eşya aldı.
ÇİLEHANE’Yİ GEZİP, DELİKLİTAŞ’TAN GEÇTİLER
Nevşehir kültür gezisinin ikinci bölümü Çilehane ile devam etti. Altındağlı kadınlar, Çilehane’de zemzem çeşmesi olarak bilinen çeşmeden su içti. Daha sonra Ozanlar Yolu’ndan geçen kadınlar, halk ozanlarını daha yakından tanıma fırsatı buldu.
Çamlık Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyeleri, daha sonra Deliklitaş’tan geçti. Nevşehir gezisinin son ayağıysa Beştaşlar oldu. Etrafı çitlerle çevrili olan Beştaşlar bölgesine de büyük ilgi gösteren Altındağlı kadınlar, dilek diledi. Altındağlı kadınlar, Nevşehir kültür gezisinde her bir anı ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çektirdi.