Samsun'da özel bir banka çalışanının, müşterilerin hesaplarından ciddi meblağlarda para çektiği iddiası ile ilgili başlatılan soruşturmada, vurgununun nasıl yapıldığına dair detaylar, bir mağdurun verdiği ifade ile yeni bir boyut kazandı.

'YALNIZ HAREKET ETMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI'

Samsun'da özel bir banka çalışanının yaptığı gündeme gelen vurgun iddiası ile ilgili 5 müfettişin soruşturması sürerken, yatırım hesaplarından para çekilen banka müşterileri ise yaşananlar karşısında adeta şok oldu.  Banka çalışanının, müşterilerin yatırım hesaplarından uzun yıllardır farklı yol ve yöntemlerle para aldığı gündeme gelirken, büyük vurgun iddiasında banka çalışanının yalnız hareket etmediği de, bir mağdurun verdiği ifade ile gün yüzüne çıktı. Açığa alınan bankacının, altın almak ve yatırım hesabına para aktarmak isteyen banka müşterilerine, internet bankacılığı şifresi vermeyip, sistem arızalı bahenesi ile  İ.Y isimli bir kişiyi gönderdiği belirlendi. Bankada gündeme gelen vurgun iddiasında, müfettişler düğümü çözmek için mağdurların ifadelerine başvururken, müşteri hebaplarından alınan meblağın ise ciddi boyutta olduğu ileri sürüldü. Mağdur bir eczacı yaşananları karakola verdiği ifadede anlatırken, "Hesabımda olması gereken 9 kilo 509 gram altın, 2 bin 200 dolar, bin 715 avroyu alıp beni dolandıran B.Ş.N ve İ.Y'den davacı ve şikayetçiyim" diye konuştu.

'EKSTREYİ GÖNDERMEDİ' 

Bankanın 18 yıldır müşterisi olan eczacı S.Ö.E avukatı aracılığı ile polis merkezine verdiği ifadede, bankacının vurgunu nasıl yaptığına dair bilgiler aktardı. Mağdur eczacı ifadesinde, "Pandemi döneminde bankaya gidemediğim için bankadaki işlemleri telefon ve WhatsApp aracılığı ile B.Ş.N ile iletişim kurarak yürüttüm. Vadeli hesabımdaki 2 milyon 370 bin liraya altın alması için sözlü talimat verdim. B.Ş.N WhatsApp'tan dönüş yaparak bu para karşılığında 7 kilo 483 gram altın aldığını beyan etti ve annemle ortak hesabımıza aktardığını söyledi. Hesabımı kontrol etmek için internet bankacılığı şifresi talep ettim. Defalarca istememe rağmen B.Ş.N hiç vermedi. Pandemi döneminde hesabıma para yatıracağımı söylediğimde 'ben sana bankanın işlemlerini takip eden İ.Y isminde bir kişiyi gönderiyorum. Sen parayı bu kişiye teslim et, parayı bana getirir, ben hesabına aktarırım' dedi. İ.Y aracılığı ile bir çok kez bankaya para gönderdim. Gönderdiğim bu paraları B.Ş.N ticari hesabıma geçtiğini söyledi. Yine ticari hesabımdan 378 gram, 315 gram, 638 gram, 345 gram, 250 gram altın alması için talimat verdim. Altınları aldığını ve hesabıma aktardığını söyledi. Sonra şubeye gittim hesap dökümlerini istedim. Bankadan kaynaklı sistemsel sorun nedeniyle hesap ekstresi veremeyeceğini elden göndereceğini söyledi" dedi.

'PARA HESABIMDA YOKTU'

Mağdur S.Ö.E ifadesinin devamında hesabına aktarılması için eczanede kasasında bulunan 2 bin 200 dolar, bin 715 avro ile 15 bin TL'yi bankacı B.Ş.N'nin kendisine gönderdiği İ.Y'ye verdiğini kaydetti. Mağdur eczacı daha sonraki süreçte bankacı B.Ş.N'yi defalarca telefonla aradığını ancak ulaşamadığını kaydederek şunları söyledi: "Abimde bankacı B.Ş.N'yi aradı o da ulaşamadı. Sonra abim bankaya gittiğinde B.Ş.N'nin bankadan ayrıldığını öğrendi. Bunun üzerine bankaya gittim. Beni banka müdürü ve iki müfettişin bulunduğu odaya aldılar. Bana B.Ş.N'nin altın hesabımızda oynama yaptığını itiraf ettiğini söylediler. Altın hesabımda toplamda 9 kilo 509 gram altın, 2 bin 200 dolar, bin 715 avro olması gerekiyordu. Hesabımda bu paranın olmadığını öğrendim." Öte yandan başlayan soruşturma sonrası kayıplara karışan banka çalışanı B.Ş.N'nin, yatırım hesabı bulunan çok sayıda müşterinin hesaplarından aynı yol ve yöntemle kendisine para aktardığı, mağdurlarında olayla ilgili şikayetçi olduğu bildirildi.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.