İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Gaziantepspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor'un başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, hakem kararlarına tepki göstererek çok sert ifadeler kullandı.

Müsabakanın ardından A Spor televizyonuna telefonla bağlanan İbrahim Hacıosmanoğlu, 1-0 kaybettikleri Galatasaray maçından itibaren kendilerine bir operasyon yapıldığını savunarak, "Bizi hangi yollara sevk etmeye çalışıyorlar? Ben bu sıkıntıları neden çekeyim? Hamza Hamzaoğlu hoca gitmesin diye bize operasyon yapıldı. Kimin ağabeyleri yaptı çıkıp açıklasın" diye konuştu.

Bu durumda Trabzonspor'un Süper Lig'de oynatılmamasını isteyen Hacıosmanoğlu, "O zaman biz 2. veya 3. ligde oynayalım. Böyle bir ahlaksızlık olmaz. Eğer insanlar farklı bir oyun oynuyorsa, bizim de bundan sonra nasıl bir oyun oynayacağımızı görecekler" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un durdurulması için sanki hakemlere özel görev verildiğini ileri süren bordo-mavili kulübün başkanı, "Bundan sonra neler olacağını tüm Türkiye görecek. Burası Trabzon. Bundan sonra ne olacağını Türk futbolunu yönetenler de görecek, onlara yön verenler de. Bugüne kadar sinemize çektik ama artık çekmeyeceğiz" şeklinde görüş belirtti.

 

- "Trabzon şehrinin kaderiyle oynamak kimsenin haddine değil"

 

İbrahim Hacıosmanoğlu, yetkililerle görüşme çabalarında kimsenin telefonuna çıkmadığını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Federasyon başkanını arıyorum, cevap vermiyor. MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'nu arıyorum, cevap vermiyor. Trabzonspor eğer Galatasaray'a yenilmeseydi, o havayla neler olurdu. Sen Galatasaray'a beni yendireceksin, sonra da 'Trabzon'da sorun var' diyeceksin. Farklı bir oyun oynanıyorsa, biz de nasıl oyun oynayacağımızı göstereceğiz. Siz kimin üzerine oyun oynuyorsunuz? Trabzon şehrinin kaderiyle oynamak kimsenin haddine değil. Taraftarım orada. Bakalım hakemi oradan kim çıkaracak. Millet polis arabalarını, statları yakıp yıktı. Biz masum duruyoruz diye önüne gelen bize tokat atıp gidecek öyle mi? Benim yıllar önce tövbe edip bıraktığım mesleğim vardı. Sanırım o günlere geri dönmem gerekiyor."