Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Adayı Av. Zeynel Balkız Kula’nın Gökçeören Mahallesinde vatandaşlara hitap etti. Balkız, mevcut iktidarın israf ve adaletsizlikte sınır tanımadığını ifade ederek iktidarın değişmesi gerektiğini söyledi.
MHP Manisa Milletvekili Adayı Av. Zeynel Balkız beraberinde MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, MHP Milletvekili Adayı Hasan Eryılmaz ve partililerle birlikte Kula’nın Gökçeören Mahallesinde açık hava toplantısı yaptı. Coşkulu bir kalabalığa hitap eden MHP Manisa Milletvekili adayı Av. Zeynel Balkız, çiftçi ve işçinin sıkıntılarının çözümü ve adaletin yeniden tesisinin MHP iktidarında olacağını söyledi.
Balkız yaptığı konuşmasında, “Bu meydanda daha önceden de defalarca konuştuk. Birbirimizi yakinen tanıyoruz akrabalarımız, arkadaşlarımız, dostlarımız vasıtasıyla. Onun için sizlerle bizler arasındaki iletişim bir telefon kadar yakın. Köylüyüz çiftçiyiz bu bölgenin insanıyız. Sorunlarınızı iyi biliyoruz. Ama bu sorunların çözülememesinin, birikmesinin sebebini de biliyoruz. Onun için 7 Haziran seçimlerine giderken Türkiye’nin bir değişim istediğini, artık şimdi bir değişim zamanı olduğunu ve değişiminde inşallah 7 Haziran’da mutlu bir son ile gerçekleşeceğine yürekten inanan birisiyim.” dedi.
İki dönem Manisa Barosunun başkanlığını yaptığını kaydeden Balkız, “Hakkın hukukun adaletin mücadelesini yaptım. Ama 31 yıllık meslek hayatımda hiçbir zaman iki yıldan beri savunduğum kadar hukuku savunmak, adaleti savunmak mecburiyetinde kendimi hissetmedim. Çünkü Cenab’ı Allah buyuruyor ki adaleti terk eden, adaleti bırakan bir iktidar, bir devlet, bir yönetim yıkılmaya mahkumdur. Şimdi soruyorum size Türkiye’de adalet var mı? Peki, ayakkabı kutularında veya başka mahzenlerde yakalanan paraların sahipleri, milleti soyanlar, hırsızlar nerede arkadaşlar. Peki, onları yakalayan polisler, onları içeriye atan hakimler tutuklayan hakimler, onların fezlekesini düzenleyen savcılar neredeler şu anda.
Sevgili dostlar üçgen, paralel, şu, bu neyse ney. Bugün adaletin terk edildiği ve adaletin yerlerde süründüğü bir dönemde biz adaleti savunmak zorunda kalıyoruz. Çünkü o olmadığı zaman çiftçini köylünün işçinin derdine de çözüm bulunmuyor.” şeklinde konuştu.
“Milliyetçi Hareket Partisinin seçim programını vaatlerini incelediğimiz zaman. Çok miktarda sizin lehinize olacak olan yeni versiyonları sizin karşınıza getirdik sunduk.” diyen Balkız şunları söyledi: “Diyoruz ki mazot çiftçimize 1.75 kuruş olacak. Asgari ücret bin 400 TL olacak. Büyükşehir kapsamında olduğumuz için burada asgari ücretli kardeşlerimize 100 TL servis ücreti verilecek. Evi olmayana 250 TL ayrıca kira yardımı yapılacak. Emekliye yılda iki defa Mart ve Eylül aylarında olmak üzere ek bir ikramiye verilecek. Asgari ücretten vergi alınmayacak. İşsiz olana iş bulunacak. Ayrıca iş bulunun caya kadar ona 700 TL aylık bağlanacak. Sevgili hemşerilerim devam ediyor çiftçini aldığı ürünlerden ÖTV kaldırılacak KDV kaldırılacak. Sizin daha iyi şekilde daha ucuza ürün üretmenizi ve rekabet şansınızı arttıracak şeyler var. Ve bunların hepsi 71 milyarlık bir bütçeyi gerektiriyor. Ve şu anda ki karşımızda ki iktidar diyor ki siz bunu nerden bulacaksınız. Sevgili hemşerilerim işte bizim burada vermemiz gereken cevap 7 Haziran’da vermemiz gereken cevapla aynıdır. Bu sorunun cevabı bu milletin ürettiklerinde bu devletin varlıklarında zaten var. Aslında bunun cevabını kendileri de veriyorlar. Sayın hükümet sözcüsü başbakan yardımcısı diyor ki, ‘Biz eğer israf etmesek hiç vergi almadan bu ülkeyi idare edebiliriz.’ Siz mazotu gereksiz harcıyor musunuz? Evinize ithal çiçek alıyor musunuz? Biz israf etmiyoruz. Onlar diyor ‘biz israf ettik onun için sizlere zulüm ve işkence ediyoruz.’ Sevgili hemşerilerim işte o israfı kısacağız. Bir de onlar kendi etraflarındaki zengini oluşturmak için ihaleleri bunlara verdiler. 2002’den 2015’e geldiğimizde aradaki fark 2002’de bunlar diyorlardı ki ey iktidar sahipleri siz bu insanlara hangi asgari ücreti veriyorsunuz. 4 kişilik bir ailede bir kişi bir simit ve çay yese sabah 4 çay dört simit akşam 4 çay dört simit. Sizin asgari ücret olarak verdiğiniz para bugün bunu karşılamıyor diyorlardı. Şimdi geldiğimizde 4 çay dört simit yanında zeytin peynir yok 650 TL yapıyor aylık. Asgari ücret 875 TL hani bunun ev kirası, hani sağlık gideri hani giyim kuşamı hani talebesi hani evlenecek çocuk. Sevgili hemşerilerim işte zulüm ve işkence burada başlıyor. Eğer siz yakınınızdakilere milletin kaynaklarını veriyorsanız, bu kaynakları kendi zengininizi yaşatmak için kullanıyorsunuz. Bunun içinde bunlara karşı gelenlerin adı paralelci oldu. Niçin vur abalıya diyorlar. Artık bunlar bizimle olan mücadelelerini bıraktılar. Dün iki kuyumcu dükkanı basıldı. Kuyumcu teröristmiş, kuyumcudaki altınları ve müşteri portföyü sayılıyor. Bir hafta önce manifaturacı basıldı. Yani kendi halkıyla kavga eden bir iktidar var.
İşte bize bu helal oylarınızı verirseniz bu zulmü bitirmek için sizlere hizmet edeceğiz.”