Türkiye genelinde çok sayıda ilde yapılması planlanan, Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nin ilki Adana’da gerçekleştiriliyor.
Rönesans Holding sporsorluğunda ve Adana Büyükşehir Belediyesi himayesinde, Emlak Konut GYO’nun katkılarıyla Dünya Gazetesi ile CNBC-e işbirliğinde “Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nin ilki Adana’da gerçekleştiriliyor.
26 Şubat 2015 tarihinde, Sheraton Oteli’nde, saat 13:00-18:00 arasında gerçekleştirilecek ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün açılışını yapacağı konferansın konuşmacıları arasında Rönesans GY Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, Dünya Gazetesi Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ da var.
Zirve, inşaat firmaları, müteahhit ve mimarlar gibi sektörün önemli isimlerinin yanı sıra ulusal ve yerel hükümet yetkilileri, kamu, iş dünyası, medya ve fikir önderlerinin de biraraya geldiği 3 panelden oluşuyor.
“Şehirlerin Yeni Yüzünü Keşfediyoruz” başlığıyla, kentsel dönüşümün dinamikleri, bu konudaki başarı hikayeleri ve gelecek planları tartışılacak. CNBC-e Genel Yayın Yönetmeni Servet Yıldırım’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek ilk panelde, sektöre yön veren şirketlerden Rönesans Gayrimenkul, Emlak GYO, Yıldız Entegre, Hafele, Adalı Holding, DAP Yapı ve Nuhoğlu’nun sözcüleri, bu konudaki başarı hikayelerini ve gelecek planlarını aktaracak.
Zirvenin ikinci panelinde ise Adana’nın dönüşümü ve gelecek projeleri de masaya yatırılacak. Ayrıca, ekonomiyi önemli ölçüde etkileyen kentsel dönüşümün yarattığı yatırım fırsatları da zirvenin konuları arasında yer alacak. Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın moderatörlüğünü üstlendiği son panelde ise, kentsel dönüşümün şirketlere sunduğu yatırım fırsatları ve bu fırsatlardan faydalanabilmek için atılması gereken adımlar irdelenecek.
Son panele konuşmacı olarak Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan katılacak.