Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın "Suriyelileri göndermeyeceğiz" şeklinde bir ifade kullandığı yönündeki iddiaların doğru olmadığına ilişkin bakanlıktan açıklama yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katıldığı bir televizyon programında ifade ettiği bazı hususların, bağlamından ve maksadından koparılarak eksik ve yanlış anlaşılmalara meydan verecek şekilde değerlendirildiğini ifade edildiği üzerine bakanlıktan bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Sayın Bakanımız, ülke imkanlarının daha iyi değerlendirmesinden yola çıkarak sulanabilir arazi varlığımızın tamamının sulanması halinde ülkenin işsizlik sorununun çözüleceğini söylemiştir. Hatta bu şartların oluşması durumunda Suriyeli muhacir kardeşlerimize de istihdam konusunda ihtiyaç duyulabileceğini ifade etmiştir. Dolayısıyla Sayın Bakan’ın ’Suriyelileri göndermeyeceğiz’ şeklinde bağımsız bir ifadesi olmamakla beraber sözlerinin; ihtiyaca binaen gitmelerine gerek kalmayacağı bağlamında değerlendirilmesi uygun olacaktır. Vatandaşlarımıza uygun ve makul fiyatlarda et satılması, Bakanlığımızın üzerinde hassasiyetle durduğu ve üzerinde birtakım çalışmalar yürüttüğü konulardan biridir. ESK’nın belirli zincir marketlerde reyon açarak satış yapması konusu da, bu çalışmaların genişletilerek yaygın ve sürdürülebilir kılınması amacına yöneliktir. Sayın Bakanımızın katıldığı televizyon programında ifade ettiği husus, bu amacı kastetmektedir. Dolayısıyla Sayın Bakanın yanlış bilgilendirilmesi söz konusu değildir. Ayrıca bu konudaki çalışmalar devam ettiği için konuya ilişkin detaylar, yapılacak çalışmalar sonucunda netleşecek ve ortaya çıkan son durum kamuoyuyla paylaşılacaktır."