BOLU (AA) - Yeniçağa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Konuk, "Yeniçağa'da, 16 köy ve merkezinde toplam 2 bin 336 adet 2 aydan büyük tüm büyükbaş hayvanların şap hastalığına karşı aşıları yapıldı" dedi.

Konuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şap hastalığının tüm çift tırnaklı hayvanlarda görülen ve salgınlara sebep veren çok bulaşıcı viral bir hayvan hastalığı olduğunu söyledi.

Şap hastalıklarının ölümlere neden olduğunu hatırlatan Konuk, "Bu hastalık nedeniyle oluşan et, süt gibi verim kayıpları çiftçilerimizi ve ülke ekonomimizi olumsuz yönde etkilemekte. Yetiştiriciler tarafından hayvanlarına şap aşılaması yaptırılması mecburi olup, aşılanmalarının üzerinden 15 gün geçmeden veteriner sağlık raporu düzenlenmekte" diye konuştu.

Konuk, hayvan hastalıkları ile mücadele programı kapsamında ilçe sonbahar aşılama kampanyasının yapıldığını belirterek, "Yeniçağa'da, 16 köy ve merkezinde toplam 2 bin 336 adet 2 aydan büyük tüm büyükbaş hayvanların şap hastalığına karşı aşıları yapıldı" ifadelerini kullandı.