Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, bir gazetede çıkan “Katı atık tesisi için 5. tören. Açmaya doyamadılar” başlıklı haberin doğru olmadığını belirterek, her türlü hukuki haklarını kullanacaklarını söyledi.
Haberin uydurmaca şekilde düzenlendiğini öne süren Başkan Özdemir, “Demek ki Başbakanımızın da söylediği gibi ‘Onlar konuşur. AK Parti yapar.’ Biz yaptıkça onların kafaları karışacak. Kafaları karıştığı kadar da hangi tesisin ne zaman açıldığını, hangi tesisin temel atma olduğunu, hangi tesislerin açıldığını da anlamayacak kadar demek ki yoğun iş yapıyoruz” dedi.
Gazetede 30 Temmuz 2008 tarihini gösterdiği anlatılan fotoğraftaki Vali Halil İbrahim Daşöz’ün Amasya’ya 2009 yılında geldiğini belirten Özdemir, “Yani 30 Temmuz 2008 tarihindeki fotoğrafın ne kadar asılsız, ne kadar absürt bir fotoğraf olduğu kendi fotoğraflarında, kendi belgelerinde de gözükmektedir. 30 Temmuz 2008 tarihinde herhangi bir tören, herhangi bir açılış, herhangi bir temel atma töreni tarafımızda veyahutta ilimizde yapılmamıştır. Bu birinci yalanı. İkinci fotoğraf 4 Mayıs 2011 tarihinde o zamanki Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim münasebetiyle ilimize gelip aday tanıtım mitingidir. Orada açılış, herhangi bir tören olmayan bir toplantıdır. Seçim mitingidir. 15 Mart 2014 tarihindeki fotoğrafta yine fotoğraflar karıştırılmış. 15 Mart 2014 tarihindeki dün açılışını yaptığımız tesisin temel atma töreniydi. Bunu da yine karıştırmışlar. 18 Ekim 2014 tarihindeki resim Başbakanımız ilimize geldiği ve ilimizde toplu açılışların yapıldığı törendir. Toplu açılışta da ilimizdeki yaklaşık 103 eserin Özel İdare tarafından, merkezi hükümetimiz tarafından, belediyemiz tarafından yapılan hizmetlerin açılış törenidir. O tören içerisinde bu enerji üretimiyle ilgili herhangi bir açılış bulunmamaktadır. O tarihte zaten inşaatımız devam etmektedir” diye konuştu.
Dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılımıyla Amasya Katı Atık Birliği sahasında düzenlenen ‘metan gazından elektrik üretimi yapacak tesisin’ açılışının gerçekleştirildiğine değinen Özdemir, “15 Mayıs 2015 tarihli açılış. Tek doğru haber burada. Bu enerji üretim tesisimizin açılış törenidir bu” şeklinde konuştu.