Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Çiğdemli Belde Belediye Başkanı İsmail Biçer, ihalesi yapılan kanalizasyon şebeke tesisinin bedelinin yüzde 50’sinin belediye, kalan yüzde 50’sini ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca karşılanmak üzere yapılacağını söyledi.
Çiğdemli Belediye Başkanı Biçer, iller bankasından 5 bin metre 65’lik, bin metre 100’lük ve 234 metre 150’lik PVC boruların hibe olarak alındıklarını belirterek “Kasabamızın tüm mahallerinin kanalizasyon giderlerinin toplanıp arıtılacak. Atık Su Arıtma Tesisinin ihalesi yapıldı. Yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca büyük öz arasına 500 metre kanalizasyon, İsmailhacılı mahallesine 2 bin metre içme suyu hattı, mevcut içme suyu kaynağı sondaj kuyusunun yetersiz olması nedeniyle yeni 130 metre derinlikte 2 adet içme suyu sondaj kuyusu açıldı.8 Lt/sn debisinde su bulundu. Kuyuya 130 filtreli boru indirildi. Yeni bir pompa motoru alındı. İçme suyu şebekemizin bazı kısımları yenilenmektedir” dedi.
Çiğdemli beldesinin içme suyu şebekesine daha sağlıklı ve kaliteli su verebilmek amacıyla su deposunda klorlama çalışmalarının yapıldığını su kalitesinin istenen seviyede tutulması için periyodik laboratuvar analizleri sürekli yapıldığını sözlerine ekledi.