Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, iki belediye arasında "Yatırım İşbirliği" protokolü imzaladı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi arasında "Yatırım İşbirliği" protokolü imzalandı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen protokol törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve her iki belediyenin üst yöneticileri katıldı. Başkan Gürlesin, Denizli’de tarihi günlerden birisini yaşadıklarını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeler içinde örnek teşkil edecek bir protokole imza atacağız. Yatırım odaklı olan ve bu güzel çalışmanın eserleri tamamlandığında, birlikteliğin, huzurun, bereketin, halkımıza hizmet olarak yansımasını göreceğiz" dedi.
Protokolle Pamukkale ilçe sınırları içinde işbirliğinin güzel örneklerini görme fırsatı bulacaklarını kaydeden Gürlesin, "Halkımıza hizmet etmek, halkımızın hayır duasını almak amacıyla göreve geliyoruz’ demiştik. Bize emanet edilen yetkileri, kılı kırk yararak yine halkımızın hizmetine sunmak anlamında ortak çalışma gerçekleştireceğiz. Büyükşehir ve ilçe belediyesinin bu projesi Türkiye’ye örnek olacaktır. Bunun için bu birlikteliğin amacı, her iki tarafın da birlikte yürüdüğünü göstermek, olaylara bakış açısının ve bunun yansımasının da halkımıza hizmetin çok daha hızlı ve kaliteli olarak sunulmasıdır. Burada Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Yaklaşım tarzları, bizlerin de olaylara yatırım endeksli olmamız adına birlikte yürümek istedik. Protokole emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hizmetlerin de şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
Başkan Zolan ise yaklaşık 1 yıl önce Denizli’nin büyükşehir olduğunu hatırlatarak, "Büyükşehir ile birlikte büyük hizmetler gelecek’ dedik. Derde derman olacağız, talepler yerine gelecek, çaresiz gibi görünen birçok hususun Allah’ın izniyle bir bir yapıldığını ve çare olduğunu göstereceğiz’ dedik. Bunu da birlik ve beraberlik içinde yapacağız. Artık, ’hizmet edenlerin, sadece bir başkan değil iki başkan şeklinde olacak’ dedik. İşte Pamukkale Belediye sınırları içerisinde hem büyükşehir hem de Pamukkale Belediyesi olarak hizmetlerimize başladık. İnşallah yazılan o hizmet destanlarını devam ettirmek için güç birliği yapıyoruz. Çünkü ikimizin de amacı, iki kurumunun da amacı millete hizmet etmek, onlara hizmetkar olmak" diye konuştu.
Protokolün belki Türkiye’de ilk örnek olabileceğine değinen Başkan Zolan,şunları kaydetti:
"Biliyorsunuz daha önce Pamukkale Belediyemizle birlikte Semt Hastanesi ile ilgili bir protokol yapmıştık. Şimdi ondan daha büyük daha kapsamlı bir yatırım işbirliği protokolü yapacağız. Protokol çerçevesinde yatırım maliyeti Pamukkale Belediyemizin harcaması muhtemel olan 25 milyonun üzerinde bir rakam olacağını ben tahmin ediyorum. Bu yerlerin değeri, proje maliyetleri ve diğer hususlara bakıldığında belki 40 milyon liranın üzerinde bir yatırım işbirliği protokolüdür. İnşallah Allah başarılı eylesin. Yolumuzu açık etsin. Denizlimize bu güzel hizmetleri, bu güzel eserleri kazandıralım. Sonrasında daha da güzel yeni eserleri kazandırmak için inşallah yeni yatırım işbirliği protokolleri Pamukkale ve diğer ilçelerimizle yapmayı Allah bizlere nasip etsin diyorum. İşbirliği protokolümüz hayırlı uğurlu olsun."
Konuşmaların ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, "Yatırım İşbirliği" protokolünü imzaladı.