Bingöl Belediyesi, kentin işlek olduğu 8 ana cadde üzerine 160 çöp kovası yerleştirdi.

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, Temizlik İşleri Müdürlüğünce, kent merkezi ile nüfusun yoğun olduğu mahallelerdeki ana caddelere yeni çöp kutuları kurulduğu belirtildi.

Temizlik çalışmalarının ‘Daha temiz bir Bingöl’ hedefiyle devam ettiği belirtilen açıklamada, yeni kurulan çöp kutularıyla birlikte çevrenin daha temiz tutulacağı ifade edildi.

Temizlik çalışmalarının titizlikle yürütüldüğü belirtilen açıklamada, vatandaşlara çevre bilinci çağrısı yapıldı.

‘Temiz çevre, bilinçli toplum’ düsturuyla yürütülen çalışmalara vatandaşların da destek vermesi gerektiği ifade edilen açıklamada;" Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan ekiplerimiz, il genelinde düzenli bir şekilde temizlik işlerini yürütüyor. Çarşı merkezi ve tüm mahallelerimizde her gün düzenli bir şekilde çalışma yürütülüyor. İlimizi daha temiz, daha yaşanılabilir bir il haline getirmek amacıyla yürüttüğümüz temizlik çalışmalarına vatandaşlarımız da destek vermeli. Özellikle çöp dökme saatlerine riayet etmelidir. Bu husus ilimizin genel temizliği konusunda son derece önemlidir. Kararlıkla sürdürdüğümüz çalışmalara verilecek destek, ‘Temiz bir Bingöl’ hedefine bir adım daha yaklaşmamızı sağlayacaktır. Çevreye karşı duyarlı olan vatandaşlarımız, çöp saatlerine uymayan veya bilinçsizce çevreye zarar veren bireyleri uyarmalıdır. Unutulmamalıdır ki çevreye karşı duyarlı olan her birey, yarının geleceği çocuklarımıza daha temiz bir Bingöl bırakmak için çaba sarf eden bireydir”ifadelerine yer verildi.