Van’ın AK Partili Tuşba Belediyesi, 2015 yılı çalışmalarının startını kurban kesimi ve dualarla verdi.
Tuşba Belediye Başkanlığı tarafından bu sezon yapılacak olan çalışmaların startı, Yeşilsu Mahallesi’nden düzenlenen programla verildi. Burada yürütülen kilit taşı döşeme çalışmaları öncesi kurban kesilerek dualar edildi. Ardından çalışmaların startını veren AK Partili Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, bütün mahalle içindeki yollara kilit taşı döşeyeceklerini söyledi. Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, “2014 yılında yaklaşık 107 bin metrekarelik alanda kilit taşı ve parke uygulaması gerçekleştirdik. Tuşba Belediyesi olarak 2015 yılı içerisinde de yaklaşık 150 metrekare kilit taşı ve 25 kilometre sıcak asfalt uygulaması yapacağız. Muhtarlarımız ve mahallelilerimizle birlikte daha güzel bir yaşam için, daha huzurlu bir ortam için belediye olarak 2015 yılında hedeflediğimiz çalışmalarımızın startını verdik. Yaklaşık 20 mahallemizde daha kilit taşı döşeme çalışması yapacağız. 2014 yılında Tuşba Belediyesi olarak 20 mahallemizde bu kilit taşı uygulamasını gerçekleştirmiştik. Özellikle mevsim şartlarının el vermediği bazı noktalarda kalan eksiklikle şu anda tamamlanıyor. Çok kısa olan bu iş sezonundan dolayı hemen havaların ısınmasıyla 2015 sezonunu başlattık. Bu yıl da 20 mahallemizi kilit taşı uygulamasıyla hem çukur, hem çamur sıkıntılarını gidermiş olacağız” dedi.
“BİZLER MAHALLENİN SOKAKLARINI, YOLLARINI 50-100 YILLIK OLARAK YAPIYORUZ”
Başkan Özgökçe, vatandaşların özellikle arazilerinde yol geçtiği yerde kendilerine yardımcı olmalarını istediklerini vurgulayarak, “Bizim özellikle vatandaşlarımızdan dileğimiz şudur. Bizler mahallenin sokaklarını, yollarını 50-100 yıllık olarak yapıyoruz. Sizler de gelecek kuşaklar için, nesilleriniz için buradaki fen işlerimizin, imardaki arkadaşlarımızın talepleri doğrultusunda 1-2 metre yol açılması talebi olabilir. Sizlerden bu hassasiyeti bekliyoruz. Çünkü biz Kalecik Mahallesi’nde en az 20 noktada vatandaşlarımız kendilerine ait duvarları sırf gelecek adına kaldırdılar. Biz de kendi mahallemizde başlayarak, kendi köyümüzde başlayarak bütün bu yolları en geniş şekilde hizmete sunabilmek adına ve diğer mahallelerimizin her birine gittiğimizde örnek olsun diye yaptık. Diyoruz ki vatandaşlara bakın biz kendi köyümüzde, kendi akrabalarımız, kendi dostlarımızla yolları açtık. Biz bu hassasiyeti bütün mahallelerimizden, bütün köylerimizden bekliyoruz. Sizler ne kadar geniş yol bırakırsanız, biz o kadar genişlikte yolları yaparız. Bütün yüklenici firma arkadaşlarımıza da söylüyoruz. Bir mahalleli 20 metre yol açabiliyorsa biz yapabiliyoruz” diye konuştu.
“2016 YILINDA ÇAMURLU YOL KALMAYACAK”
Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, 2016 yılına kadar 67 mahallenin yollarını bitirmiş olacaklarını ifade etti. Altyapısı bitmiş olan yollarda parke taşı döşediklerini sözlerine ekleyen Özgökçe, "Bütün altyapısı bitmiş olan yollarımızı Allah’ın izniyle 2015 yılında tamamlayarak daha farklı bir Tuşba’nın, daha yaşanır bir Tuşba’nın olabilmesi için tüm arkadaşlarımızla hizmete hazırız. Biz sadece mahallelilerimizden bizlere bu noktada yardımcı olmalarını, bu konuda ellerimizi güçlendirmelerini istiyoruz. Altyapısı bitmiş olan şehir merkezindeki 8-10 mahallemizin terkini yapılan yerlerde de çalışma yapıyoruz. Merkez mahallelerimizde bir sıkıntı yok. Şu anda köylerimizde de bütçemiz oranında hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Zaten 67 mahallemiz var. 2014 yılında 20 tanesini bitirdik. İnşallah 2015’te 20-25’e yakın mahallemizi yapacağız ve 2016 yılında da tamamen Tuşba’nın hiçbir mahallesinde, eski köyler de dahil hiçbir yerinde çamurlu yol kalmayacak şekilde kilit taşı döşeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Yeşilsu Mahalle Muhtarı ve vatandaşlar, yolların parke taşıyla döşenmesinin memnuniyet verici olduğunu, kendilerini çamurlu yollardan kurtardıkları için Belediye Başkanı Özgökçe ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Yapılan konuşmaların ardından parke taşı döşenerek çalışmaların startı verildi.