Menderes Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe Menderesli kadınlar büyük ilgi gösterdi.
Menderes Belediyesi’nin, Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirdiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kadınların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Menderes Belediyesi Nikah Sarayı Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu eşi Esra Soylu ile katılırken, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre, AK Parti Menderes Kadın Kolları Başkanı Zehra Kösem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Pelin Aldemir, İlçe Sağlık Müdürü Pervin Uslu, Menderes Belediyesi Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş da katılım gösterdi.
KERMESİN GELİRİ OKULLARA
Etkinlik, düzenlenen kermes ile başladı. Elde edilen gelirin okul aile birliklerine aktarılacağı kermesi, ziyaretçilerin yanı sıra Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve eşi Esra Soylu da ziyaret etti. Kermeste yer alan stantları tek tek dolaşan Başkan Soylu, kadınlara karanfil hediye etti, stantlardan alışveriş yaptı.
“BİR GÜN DEĞİL HER GÜN”
Kermesin ardından yaptığı konuşmada tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Soylu, “Hayatımızın temelini oluşturan kadınlarımız toplumumuzun en önemli bireyleridir. Bu kapsamda kadınlarımıza sadece bir gün değil her gün hak ettikleri değeri vermemiz gerekiyor. Ne yazık ki son zamanlarda ülkemizde artan kadın cinayetleri ve kadına karşı şiddetin her türlüsü hepimizi derinden yaralamaktadır. Yaşananları bir kez daha kınıyorum. Biliyoruz ki cennet analarımızın ayaklarının altındadır. Bizim için her kadın kutsaldır ve başımızın tacıdır. Bu kapsamda Menderes Belediyesi olarak her zaman kadınlarımızın yanındayız. Kadınlarımız için çalışmalarımız devam edecek. Varlıklarıyla onurlandığımız, sevgiyi, şefkati karşılıksız veren, eğiten, yetiştiren fedakarkadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.
RENKLİ PROGRAM
Başkan Soylu’nun konuşmasının ardından Yetenek Sizsiniz Türkiye Yarışmacısı Dennis Apathe’nin ilizyon gösterisi gerçekleşti. Gösterinin ardından İstanbul Kültür Üniversitesi Yardımcı Doçent Doktor Münevver Mertoğlu aile içi şiddetin nedenleri ve şiddetin önlenmesi konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Mertoğlu’nun sunumunun ardından halk oyunları ekibinin gösterisi kadınlar tarafından büyük alkış topladı. Halk oyunlarının ardından Gürsel Gülmez kadının önemi ve değerliliği konusunda sunum gerçekleştirdi. Sunum sonrası ise kokteyl düzenlendi. Kokteylde kadınlar Hikmet Tosun’un söylediği şarkılarla 8 Mart’ı gönüllerince kutladı.