Bursa’nın İnegöl ilçesinde sobadan sızan karbonmokoksit gazından zehirlenen 10 yaşındaki Mustafa Karabacak’ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.
Geçtiğimiz Çarşamba günü, iddiaya göre karbonmoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden Cerrah Ortaokulu öğrencisi Mustafa Karabacak’ın cenazesi Adli Tıp Kurumundan alınarak evine getirildi. Çocuğuna müdahale ederken, karbonmonoksit gazından etkilenerek önce İnegöl Devlet Hastanesine, ardından da Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan anne Melek Karabacak, İnegöl Belediyesi Cenaze Hizmetleri Müdürlüğüne ait cenaze aracı ile Cerrah Mahallesindeki evinin bahçesine getirilen çocuğunun cenazesini görmek için tedavisini yarım bırakıp evine geldi. Acılı Anne, çocuğunun cansız bedenine sarılarak gözyaşlarına boğuldu.
Yapılan duanın ardından kısa bir ömür sürdüğü evinden alınan küçük Mustafa’nın cenazesi, Cerrah Mahallesi Merkez Camii’ne getirildi. Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.
OKULDA HÜZÜNLÜ TÖREN
Öte yandan, Cerrah Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Mustafa Karabacak’ın okulunda ve sınıfında da yas vardı. Sırasına çiçek konulan Mustafa’nın sınıf arkadaşları oldukça duygulandı. Cerrah İlk ve Ortaokulu Müdürü Fikret Kılıç, “Öğrencimizi Mustafa Karabacak, okulumuzun sevilen bir öğrencisiydi. Sınıfta da çok sevilen bir öğrenciydi. Aldığımız habere göre; muhtemelen sobadan zehirlenme sonucu hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyoruz. Tabi ki okul olarak çok üzgünüz. Çünkü öğrencimiz hem çalışkan hem başarılı hem de ahlaki yönden çok iyi bir öğrenciydi. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Öğrencimiz hem okulunda hem mahallesinde iyi şekilde anılacaktır. Başımız sağolsun” dedi.
Sınıf öğretmeni Cüneyt Alkan ise, “Öğrencimiz davranış bakımından çok iyi bir öğrenciydi. Notları yönünden de sınıf birincisiydi. Davranış olarak bize ve arkadaşlarına karşı çok iyiydi. Bundan dolayı hatırladıkça üzülüyoruz. Çok iyi bir öğrencimizi kaybettik. Sınıfta onun eksikliğini hissediyoruz. Burada olmasını çok isterdik. Böyle bir öğrencimizi kaybettiğimiz için çok üzgünüz.” dedi.
Arkadaşı Sena Çam da, “Mustafa benim en yakın arkadaşımdı. Çok çalışkan bir çocuktu. Okulda da mahalle de beraber iyi anlaşırdık. En son salı günü okula geldi. Hatta benden ders programını istemeye geldi. Çarşamba günü okula gelmedi. Biz onunla beraber kartopu oynadık” diye konuştu.