Muratpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, “Geleceğimi düşünüyorum, çevremi koruyorum, ambalaj atığımı ayırıyorum” sloganı ile ödüllü ambalaj atığı toplama kampanyası başlatıyor.
5 Nisan pazar günü Çağlayan Kapalı Pazarı’nda başlayacak olan ödüllü ambalaj atığı toplama kampanyası kapsamında vatandaşlara her hafta değişik hediyeler verilecek. Kampanya kapsamında cam, plastik, metal ve kağıttan oluşan ambalaj atıklarını ayrı toplayan vatandaşların Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü görevlilerince öncelikle kayıtları yapılacak. Birinci hafta 2 kilogram ambalaj atığı teslim edene turunç kokulu sabun, ikinci hafta mutfak havlusu, üçüncü hafta Pazar filesi ve dördüncü hafta da pazar arabası hediye edilecek.
İki kilograma hediye
Çağlayan kapalı pazarında kurulacak olan standa vatandaşların her hafta topladıkları katı atıkları teslim ederek ödül kazanacağını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ceren Şahin, “Ödüllü ambalaj atığı toplama kampanyamızı pilot bölge olarak seçtiğimiz Çağlayan Mahallesi’nden başlatıyoruz. İki kilogram atık toplayan her vatandaşımız ödüllerin sahipleri olacak” diye konuştu.