Taylan YILDIRIM- Vehbi SARIHAN/SARIGÖL(Manisa), () - BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce yola önceden yerleştirilen bombanın patlatılmasıyla şehit olan 3 askerden jandarma uzman çavuş Haşim Dirik'in memleketi Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde toprağa verildi.
Evli ve 2 çocuk babası 40 yaşındaki jandarma uzman çavuş Haşim Dirik'in ailesinin Sarıgöl'deki evine şehit ateşi düştü. Şehidin Ayan Mahallesi'nde oturan annesi 65 yaşındaki Huma Dirik'e acı haberi, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İbrahim Doğan ile Sarıgöl Belediye Başkanı MHP'li Necati Selçuk ve İlçe Emniyet Müdürü Salih Öztürk verdi. Bu andan itibaren de şehit askerin annesinin evi, ziyaretçi akınına uğradı. Ziyaret edenler, annenin acısına ortak olup gözyaşı döktü.
EN SON BAYRAMDA ZİYARET ETTİ
Şehit uzman çavuşun en son bayramda geldiği Sarıgöl'de annesini ve yakınlarını ziyaret ettiği, 15 yaşındaki oğlu Onurcan Dirik'in yeni yaşını kutladığı belirtildi. Bayram tatilinden sonra Haşim Dirik'in, biyonik kulak takılacak olan eşini Ankara GATA'ya götürdüğü, sonrasında ise ailesini, Adapazarı'ndaki kayınpederinin evine bırakıp görev yerine döndüğü kaydedildi.
ANNESİNİ VE KUZENİNİ ARADI
Yirmi yıla yakın bir süredir uzman çavuş olarak görev yapan Haşim Dirik'in, son Doğu görevinde olduğu ve 11 ayı kaldığı, daha sonra Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde ev alıp, tayini de bu bölgeye çıkarsa oraya yerleşmek istediği ifade edildi. Babası 1994 yılında vefat eden uzman çavuş Haşim Dirik, şehit olmadan bir gün önce, her cuma günü olduğu gibi yine annesi Huma Dirik'i arayıp, hayır duasını istediği belirtildi. Operasyona çıkacağını söyleyen şehit uzman çavuşun, kendisine dikkatli olması telkininde bulunan annesine, "Nesine dikkat edeyim, dikkat edecek bir şey mi kaldı" dediği kaydedildi. Şehit uzman Çavuş Haşim Dirik'in geçen çarşamba günü kendisini aradığını söyleyen kuzeni Sezgin Yağcı da şunları anlattı:
"Bayramda buradaydı, eğlence içinde oğlunun doğum gününü kutladık. Bende kaldı. Çok mutluydu. En son geçen çarşamba günü beni aradı. Kendisine 'dikkat olmasını' söyledim. Bana 'Buralar çok karıştı. Herkes dikkatli ol diyor ama karşıda düşman yok ki kiminle savaşayım. Kimin ne olduğu belli değil' dedi. Sonra karşılıklı helalleştik."
ŞEHİT EŞİ: NEYİN UYKUSUNDASIN TÜRKİYE?
Şehit uzman çavuşun eşi Bilgen Köse Dirik'in, acı haberden kısa bir süre önce sosyal medya hesabı Facebook'taki paylaşımları da dikkat çekti. Şehit askerini eşinin, üst üste gelen şehit haberleri üzerine 'Yeter' diye isyan ettiği görüldü. Dirik'in ayrıca yine aynı saatlerde "Bir günde altı şehit vermişiz, hala yanmıyor bu ülke? Hala AKP'lisi, CHP'lisi, MHP'lisi omuz omuza verip sokaklara dökülmüyor! Neyin uykusundasın Türkiye" paylaşımı da göze çarptı.

FOTOĞRAFLI