Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme ve Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Adıyaman’da, trafik haftası kutlandı.
Adıyaman Polis Evinde düzenlenen kutlama programının açış konuşmasını yapan Adıyaman İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, “Bilindiği gibi karayollarında can ve mal güvenliğinin sağlanması, insanların bireysel ve toplumsal duyarlılığını artırarak trafik bilincinin oluşturulması ve geliştirilmesi amacıyla tüm dünyada her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü karayolları trafik güvenliği günü, bu günü takip eden hafta ise, karayolu trafik haftası olarak kabul edilmekte ve bir çok etkinlikler yapılmaktadır. Vatandaşlarımızdan karayolunu kullanırken trafik kurallarına mutlaka uymalarını, aşırı hız yapmamaları, kendi can ve mal güvenlikleri için emniyet kemerlerini takmalarını, motosiklet kullanıcılarının kask kullanmaları, alkollü iken araç kullanmamalarını, hatalı sollama yapmamalarını, yoldan geçen yayaların haklarına saygı göstermelerini trafik görevlilerinin ikazlarına uymalarını, kurallara uymayanların ücretsiz olan 155 ve 156 numaralı telefonlara bildirerek duyarlı olmalarını bekliyorum” dedi.
Daha sonra konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, Trafik haftasının önemine değinerek, herkesin trafik kurallarına uymalarını istediğini, can ve mal kaybının önüne geçilebilmesi için dikkatli olmaları konusuna değinerek, trafik haftasını kutladı.
Yapılan konuşmaların ardından trafik konulu şiirler ve kompozisyon yazarak derece alan öğrencilere, trafik çalışmalarında üstün çalışmalar gösteren trafik şube müdürleri ve polis memurlarına ve trafik kurallarına uyan yılın sürücüsüne ödüller ve teşekkür belgeleri verildi.
Verilen ödül ve teşekkür belgeleri sonrasında ikrama geçildi.
Kutlamaya Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Jandarma Garnizon Komutanı Albay İbrahim Koyuer, kurum müdürleri emniyet şube müdürleri ve çok sayıda polis memurları katıldı.