ZONGULDAK (AA) - Ereğli'de, okulda öğretmeninin yaptığı deneyi evde kendi başına yeniden yapmaya çalışırken gözlerini kaybedip hayata küsen engelli, kiloya bağlı sağlık problemleri ortaya çıkınca zayıflayıp ameliyat olabilmek için ilk kez 23 yıl sonra koşmaya başladı.

İlçede yaşayan Sezgin Taytekin (37), 14 yaşında okulda öğretmeninin yaptığı deneyi evde kendi başına yeniden yapmaya çalışırken, kalem pili adaptöre yanlış bağlaması sonucu meydana gelen patlamada iki gözü ve 3 parmağını kaybetti.

Kazanın ardından yaşama küsen Taytekin, evden dışarı çıkmayarak yürümeyince de 110 kiloya ulaşmasının ardından sağlık sorunları yaşamaya başladı. Doktorların ameliyat olması ve zayıflaması gerektiğini söylemesi üzerine Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’ne müracaat eden Taytekin, verilen koşu bandında zayıflamaya çalışıyor. 

Taytekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenin yaptığı deneyi evde yeniden yapmaya çalıştığı sırada kaza meydana geldiğini ve hayata küstüğünü söyledi. 

Kazanın ardından yürüme isteğini kaybettiğini anlatan Taytekin, şöyle konuştu:

"Yürümek istemiyordum. Yaklaşık 23 yıl evden dışarı çıkmadım. Görme engelli olduğum için sokaklara çıkıp yürümedim. Evin içerisinde yürüyordum. Aşırı kilo almamın ardından bazı sağlık problemleri yaşadım. Doktora gittiğimde bana 'safra kesemde taş olduğu, kilolarımdan dolayı zayıflamam gerektiği' söylendi. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’ne müracaat ederek koşu bandı talebinde bulundum. Dernekte bana zayıflamam için koşu bandını gönderdi. Koşu bandında şimdi rahat rahat yürümeye ve koşmaya başladım. İlk defa 23 yıl sonra koşmanın heyecanını yaşadım. En büyük hedefim kilo vermek ve yaşama daha sıkı tutunmak. Görme engelliyim. Beni bu şekilde kabul edecek bir kadın ile evlenerek yuva kurmak istiyorum." 

Anne Emine Taytekin, oğlunun hayata küsmesinin ardından aşırı derecede kilo aldığını belirterek, "Gelen koşu bandı sayesinde oğlum 23 yıl sonra yürümeye ve ilk kez koşmaya başladı. Bir koşu bandı oğlumu yaşama tutuyor, çok mutluyum" dedi.

Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şentürk de dernek üyesi görme engelli Sezgin Taytekin’in kendisine tahsis ettikleri koşu bandıyla yaşama tutunmasından dolayı mutlu olduklarını kaydetti.