Özkan ARSLAN/İSTANBUL,() KADIN ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından düzenlenen "AB-Türkiye Siyasette Kadın Sivil Ağı Kadın ve Siyaset Sempozyumu"na katılan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, kendisine verilen çiçeği, “Çiçek kadına yakışır” diyerek KADEM Başkanı Emine Sare Aydın Yılmaz’a geri verdi. Yılmaz da çiçeği verdiği destekler dolayısıyla AK Parti Milletvekili Adayı Özlem Zengin’e uzattı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsü’nde düzenlenen sempozyuma AB Bakanı Volkan Bozkır’ın yanı sıra, KADEM Başkanı Emine Sare Aydın Yılmaz, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. DR. Nazım Ekren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan, Ak Parti Milletvekili Adayı Özlem Zengin, çeşitli kurumları temsilen çok sayıda kadın ve öğrenciler katıldı.

YAKLAŞIK 11 MİYLON AVROLUK AB FONLARINI SİVİL TOPLUM İÇİN HARCADIK Sempozyumda konuşan Bakan Bozkır, Türkiye'nin AB üyeliği için sivil toplumun çok önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “Sivil toplum ile ilgili olarak projeleri biz öncelikle Türkiye'nin demokrasisinin gelişimi bakımından önemsiyoruz. Bu amaçla sivil toplum projelerine önemli destek veriyoruz. Bu yıl yaklaşık 11 milyon Avroluk AB fonlarından sivil topluma harcadık. 2020 yılına kadar da 190 milyon Avroluk bir kaynağımızı sivil toplumumuzun gelişmesine ve Türkiye'ye katkı sağlaması için kullanacağız” dedi.

 AK PARTİ SON DÖNEMDEKİ BÜTÜN SEÇİMLERİ KAZANDIYSA, AK PARTİLİ KADIN TEŞKİLATLARIN SAYESİNDEDİR

Kadının demokrasinin, insan yaşamının, ailenin ve iş dünyasının temeli olduğunu söyleyen Bozkır şunları söyledi:

“Türkiye maalesef bir dönem kadının eve hapsolduğu dönemi yaşamak mecburiyetinde bırakılmıştır. Ben hem bürokratik hem de siyaset yaşamımda bu durumu yakından müşahede ettim. Bu açıdan ne yapılacaksa destek vermeye gayret sarf ettim. Bunun çözümü kadının aile, ekonomi hayatındaki sosyal hayatındaki rolünün geliştirilmesinde olduğu bir gerçektir. Bu konuda son 10 yılda çok önemli mesafeler katedildi. Bu engeller aşıldıkça kadının rolü daha fazla artacaktır. Son 4 yılda gözlemlediğim siyasetin temel unsuru kadınlardır. Ak Parti eğer son dönemdeki bütün seçimleri kazandıysa Ak Partili kadın teşkilatların sayesindedir. Bütün evlere giderler, tek tek dolaşarak bütün enerjiyi kadınlar sağlar.”

Konuşmasının ardından, KADEM Başkanı Emine Sare Aydın Yılmaz, Bakan Bozkır’a çiçek verdi. Bakan da “Çiçek kadına yakışır” diyerek çiçeği Yılmaz’a geri verdi. Yılmaz da, “O zaman ben de çiçeği çalışmalarımızda bize büyük destek veren Özlem Hanım'a veriyorum” diyerek, AK Parti Milletvekili Adayı Özlem Zengin’e verdi. Daha sonra Bakan Bozkır ve katılımcılar toplu fotoğraf çektirdi.

(FOTOĞRAF)