Turgay İPEK/ERZURUM, () - ERZURUM Büyükşehir Belediyesi, okullarda başarılı olan 256 öksüz ve yetim çocuğa bayram öncesi karne hediyesi olarak bisiklet verdi. Dağıtım töreninde anneler utandıkları için yüzlerini elleri ya da başörtüleri ile saklarken,   çocuklar ise  bisiklet sahibi olmanın sevincini yaşadı. Anneleri ile birlikte aldıkları bisikletleri belediye tarafından tahsis edilen halk otobüslerine koyarak evlerine götüren çocuklar, "Bu tatil çok güzel geçecek" dedi.
Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Olimpiyat Parkında düzenlenen bisiklet dağıtım törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç, Cevat Öksüz ve Zafer Aynalı, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Koçan ile çocuklar ve anneleri katıldı. Genel Sekreter Kiremitci, törende yaptığı konuşmada, Erzurum'u spor şehri yapmak için gayret gösterdiklerini belirtti. Kiremitci şöyle dedi:
"Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okullarında Ramazan ayı içerisinde 3 bin, Ramazan sonrasında 5 bin çocuk 11 farklı branşta spor yapıyor. Bu yıl istedik ki, 5 bin çocuğumuzu karne hediyesi olarak 5 bin bisiklet verelim. Erzurum'un parkları, sokakları bisikletli gençlerimizle cıvıl cıvıl olsun. Bugün 256 bisikleti öksüz ve yetim çocuklara veriyoruz. Bayramdan sonra da etap etap bisiklet dağıtmaya devam edeceğiz. Allah kaza bela göstermesin. Bisikletlerinizi dikkatli kullanın ki bizleri üzmeyin."
HEYECANDAN UYUYAMAMIŞLAR
Törene katılan annelerden bazıları, gazeteciler çekim yaparken utandıkları için yüzlerini elleri ya da başörtüleri ile saklamaya çalıştı. Çocçuklar ise bisiklet sahibi olmanın sevincini yaşadı. Bisiklet alacakları için sevinçten geceleri gözlerine uyku girmediğini belirten çocuklar, "Bisiklete bir kez binmek için bisikleti olan arkadaşlara yalvarıyorduk. Artık bisikletimiz var. Annelerimiz müjdeli haberi verdikten sonra sabırsızlıkla hep bugünü bekledik. Çok sevinçli ve mutluyuz" dediler.
Görevliler tarafından dağıtılan bisikletleri anneleri ile birlite teslim alarak öğrenciler, mutluluk içinde belediyenin tahsis ettiği halk otobüsleriyle bisikletleri evlerine götürdü. FOTOĞRAFLI