Van’ın Erciş ilçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, "10 Ocak İdareciler ve Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle ilçede görev yapan yerel ve ulusal gazeteciler onuruna kahvaltı tertip etti.
Sahilkent Toplum Merkezi’nde gerçekleşen kahvaltı programında konuşan Kaymakam Yaşar, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" ve "İdareciler Günü’nü bir arada kutlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi. Gazetecilerle kahvaltı sonrası uzun süre sohbet de eden Yaşar, “Gazetecilik gibi önemli bir görevi icra eden sizlerle bu önemli günde bir araya gelmek istedik. İlçemizde habere değer veren ve ilçemizin gözü, kulağı, sesi olan sizler bizim için her zaman değerlisiniz. Umarım ilçemiz için her zaman güzel haberler yaparsınız. Geçmişte yaşanılan deprem afeti gibi afetlere maruz kalmayız ve sizler de, bu tür haberleri yapmak zorunda kalmazsınız. Bu anlamlı günde davetimize icabet etmeniz bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Hepinize teşekkür ederim” dedi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kendilerini ağırladığı ve bu ince davet için Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar’a teşekkürlerini sunan gazeteciler ise, 10 Ocak’ın aynı zamanda idareciler günü olduğunu belirterek, Kaymakam Yaşar’ın İdareciler Günü’nü kutlayıp görevinde başarı dilediler.
Konuşmaların ardından hazırlanan yaş pastayı Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar ile gazeteciler birlikte kesti. Gün nedeniyle hazırlanan kahvaltıya Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Topal, Erciş İlçe Emniyet Müdürü Murad Hoş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlyas Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. İsmail Yüce, Erciş SYDV Müdürü Harun Işık ile diğer ilgililer de eşlik etti.