Tekkeköy Belediye Başkanı Togar, Tekkeköy’ün en büyük mahalleleri arasında yer alan Çay Mahallesi’nin bir asırlık imar sorununu çözerek mahalle sakinlerinin uzun yıllardır yaşadıkları mağduriyetlerini gideriyor.

Yerel seçimler öncesi verdikleri tüm sözleri yerine getirdiklerini söyleyen Başkan Hasan Togar, “Vatandaşlarımıza seçim meydanlarında vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu manada Çay Mahallemize doğalgaz ve imarla ilgili sözlerimiz vardı. İlk olarak görevi devralınca yıllardır çeşitli nedenlerle doğalgaz verilemeyen Çay Mahallemizi doğalgaz ile buluşturduk. Ardından mahallelinin bir asırlık imar sorununu artık çözüme kavuşturuyoruz. İmar nedeniyle 2-3 katla sınırlı kalan ve birçok binanın kaçak durumda bulunduğu mahallemizin kanayan yarası yakında diniyor. Artık vatandaşlarımızın binaları kaçak durumdan kurtulacak, imar yolları açılacak, doğalgaz başta olmak üzere tüm alt yapı çalışmaları başlayarak bölgede hızlı bir kentleşme ve yapılaşma oluşacak. Çay Mahallemizin ana caddesine doğalgaz arzını sağlamıştık. Ama imar sorununu nedeniyle ara sokaklarda doğalgaz verilemiyordu. Bu mahallemizdeki talepleri ve yaşanan sorunları çok iyi bildiğimiz için titiz bir çalışma yürüttük. Sonucunda herkesin beklediği mutlu sona yaklaştık” dedi.

“Çay Mahallemize en büyük müjdeyi artık verebiliriz”

Tekkeköy Çay Mahallesi’nin imar tescilinin tamamlanması sürecinde sona gelindiğine dikkat çeken Başkan Togar, “Çay Mahallemizin imar tescilinin tamamlanması ile birlikte mahallemiz ile alakalı bütün sözlerimizi art arda yerine getirerek, yaşanan mağduriyetleri de ortadan kaldırıyoruz. Mahallede imar nedeniyle kaçak durumda bulunan evler artık ruhsatlandırılacak. Kat mağduriyeti yaşayan mahalle sakinlerimiz kat hakkına kavuşacak. Kısacası imarın ardından alt yapı, kanalizasyon, aydınlatma, doğalgaz, ruhsat başta olmaz üzere tüm mağduriyetleri gideriyoruz. Bu manada ilk adımı Çay Mahallemizdeki sanayi esnafımız ile bir araya gelerek attık. Yaklaşık 12 bin metre kare tahsis ettiğimiz alan üzerinde sanayi esnafının talebi doğrultusunda yeni sanayi sitesi kurulması ile alakalı proje çalışmaları başlatılmış olup en kısa sürede ilk kazmayı vuracağız. Böylelikle Çay Mahallemizde sıkışmış olan ve mahalle sakinlerine sorun oluşturan, trafiğe mani olan mağduriyetleri ortadan kaldırmış olacağız. Yine Lütfiye Dr. Kenan Yılmaz İlk-Ortaokulumuzun hemen yanı başına örnek bir park kazandıracağız. Böylelikle Çay Mahallemize vermiş olduğumuz tüm sözler yerine gelmiş olacak. Rabb’im bizleri vatandaşlarımıza mahcup etmesin” şeklinde konuştu.