ORDU (AA) - Gençler Judo Türkiye Şampiyonası, Ordu'da başladı.

Türkiye Judo Federasyonu tarafından Ünye Spor Salonunda düzenlenen şampiyonaya 49 ilden 522 sporcu katıldı. 22 Şubat Pazar günü sona erecek şampiyonanın ilk gününde erkeklerde 55, 60 ve 90 kiloda, kadınlarda ise 44, 48 ve 70 kiloda madalyalar sahiplerini bulacak.

Şampiyonanın ikinci gününde erkeklerde 66, 73 ve 81 kilo ile kadınlarda 52, 57 ve 63 kiloda müsabakalar yapılacak. Şampiyonanın kapanış gününde ise erkeklerde 100 ve +100 kilo ile kadınlarda 78 ve +78 kiloda şampiyonlar belli olacak. 

Ordu Judo İl Temsilcisi Antrenör Yüksel Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu’nun Ünye ilçesinde düzenlenen şampiyonanın 2015 takviminde yer alan önemli bir organizasyon olduğu belirtti. 

Şampiyonaya 49 ilden 522 sporcu katıldığını ifade eden Çalışkan, antrenör ve hakemlerle sayının yaklaşık 950 olduğunu söyledi. 

Bazı illerden olumsuz hava şartlarından dolayı şampiyonaya katılım olmadığını kaydeden Çalışkan, iki kafilenin ise yolda gelirken kaza geçirdiğini ve sporcuların hastanelerde müşahede altına alındığını bildirdi. 

Her şeye rağmen şampiyonanın güzel geçtiğini vurgulayan Çalışkan, "Ünye halkının judoya ilgisi bizleri mutlu etti. Hepsine teşekkür ederiz" dedi. 

Şampiyonada derece yapan sporcuların milli takımlara seçileceğinin altını çizen Çalışkan, "Bu anlamda genç sporcularımız adına önemli bir etkinlik. Başarılı olan ülkemizi milli takım düzeyinde temsil edecek" ifadesini kullandı.