15 Temmuz Türk demokrasisi için kara bir lekedir. Terör örgütü çetesine karşı dimdik duran bütün vatandaşlarımızın alnından öpüyorum. 15 Temmuz artık demokrasimizin bayrmaı olmuştur. Hayatını kaybeden güvenlik güçlerimizi, vatandaşlarımızı şükranla anıyoum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kahramanca savaşan güvenlik güçlerimizin alınlarından öpüyorum. Büyük bir belayı milletimizle defettik.Silahlı kuvvetler içinde paralel terör yapılanmasının kalkışmasıdırç

Kahramanca savaşan güvenlik güçlerimizi yürekten kutluyorum. Milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. 
Canını bu uğurda vren şehitlerimizi bu büyük miller asla unutmayacaktır. Meydanları dolduranlara teşekkür ediyorum. Bu zor günümüzde bizi arayan dost ülkelere de teşekkür ediyoruz. 
Paralel çete mensupları artık yüce Türk adaletnin elindedir, her türlü cezayı görecektir. Hiç kimse demokrasi aşkıyla asla ve asla boy ölçüşemez. 
Devletin parasıyla, silahıyla, bombasıyla bu ülkenin vatandaşlarına ateş açanlarPKK terör örgütünden daha aşağılıktır.
161 şehidimiz var. 1440 yaralımız var.2 bin 839 çeşitli rütbede subay, asker gözaltına alınmıştır.
Ayrıca basın kuruluşlarımız bu olayda çok büyük bir vatanseverlik örneği ortaya koymuşlardır. Başından bu yana halkımızı en doğru şekilde bilgilendirmişlerdir. Bütün siyasi taraftarları da sivil toplum kuruluşları da görüş farklılıklarını kenara bırakmış, tanklara Türk bayrağımızı çekmiştir. 
İşin birinci safhası burada sona ermiştir. Biz yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz.  Vatandaşlarımızı tekrar meydanlara bekliyoruz. Demokrasi bayramımız 15 temmuz milletimize hayırlı olsun. Dİğer parti liderlerine de dayanışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

SORU-CEVAP
Değerli arkadaşlar, komutanlarımızla ilgili endişe edilecek bir durum yok. Komutanlarımız kısa sürede görevleri başına dönecektir.

*İdamı geri getirmeyi düşünüyor musunuz?
Arkadaşlar şimdi vahim bir olayın daha sıcaklığı edvam ediyor. Tutuklamalar, gözaltılar devam ediyor. İşlenen bu sıuçun karşılığı hukuk sisteminde cezası açık ve seçik tanımlanmıştır. İdam cezası Türk Hukuk sisteminden kaldırılmıştır. Bugün Meclis toplanacak, parti liderleriyle tartışacağız.
Darbecilerden de 20 civarında  ölen, 30'a yakın yaralı var. İlerleyen saatlerde gerçek rakamlar ortaya çıkacaktır. Rakamlar bağlayıcı değil.
Dün akşam yaşanan olaydan sonra Fethullah Gülen'in arkasında duracak bir ülke göremiyorum. Bunun arkasında duran ülke Türkiye'nin dostu değildir, Türkiye ile savaş halindedir.

*Tam kontrol ve normalleşme sağlandı mı?
Cumhurbaşkanımızın Genel Sekreteri şuan evine gidiyor, her şey yolundadır. 
Bu Türkiye'ye karşı yapılmış en büyük darbe girişimidir. Vatandaş kolluk kuvvetleri gitmeden yakalayıp gözaltına aldı. Bu milletin mensubu olduğum için gurur duyuyorum.
İşin omurgasını oluşturan bütün isimler alınmıştır, kontrol altına alınmıştır. Millet devletin değerini bilip, yanında yer almıştır. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ölmek var dönmek yok' diyerek noktayı koymuştur. 
Bu hainliğe kalkışanların artık rütbesi kalmamıştır. Hepsi aynıdır. Hainlerin rütbesi olmaz.