Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Sur ilçesindeki esnafı ziyaret etti.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Sur ilçesindeki esnaf ile bir araya geldi. Balıkçılarbaşı ve Melikahmet Caddesi üzerinde bulunan esnaf ile görüşen Eşbaşkanlar esnafın şikayet dileklerini not aldı. Sur ilçesinde yapılan esnaf ziyaretine Eşbaşkanlara, DBP İl Başkanı Ali Şimşek, Genel Sekreter Fethi Süvari, Çevre Koruma Daire Başkanı Deniz Kıraç ve Zabıta Daire Başkanı Baran İpekyüz eşlik etti.
Esnaf ziyaretinde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, şehirde bir kanalizasyon şebekesinin var olduğunu ama yağmur suyumuzu alabilecek bir kanalın olmadığını söyledi. Kışanak, “Yağmur suyunun kanalizasyona karıştığı zaman yer yer kanalizasyon taşıyordu. Bu altyapı sorununu çözmek için 24 milyon Euro’luk projenin startını verdik. Yani altyapı için yer altına 24 milyon Euro’yu gömdük. Şu ana kadar proje kapsamında 67 kilometre yağmur suyu için ayrı bir kanal döşedik, bahar gelip yağışlar kesildiğinde şebeke örme çalışması nedeniyle bozduğumuz sokaklarımızın tamamını asfalt yapacağız” dedi.
Eşbaşkan Fırat Anlı ise, DEDAŞ’ın Melikahmet Caddesi’nde 2016 yılında elektrik direklerini yerin altına alacaklarını söyledi. Anlı, “Bu çalışmanın ardından Melikahmet Caddesi yeniden düzenlenip, kentin en güzel bölgesi haline getirilecektir” diye konuştu.