Şehzadeler Belediyesi Kadın Spor Merkezi törenle açıldı. 240 metrekarelik bir işyerinin tadilatı yapılarak kadınlar için spor merkezi haline getirdiklerini söyleyen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Seçim öncesinde verdiğimiz sözlerimizi bir bir tutarak kadınlarımıza spor merkezi açtık. Pozitif ayrımcılık yaptığımız kadınlarımıza bu merkez hayırlı olsun” dedi.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, seçim döneminde kadınlara verdiği bir sözü daha tutarak, 1. Anafartalar Mahallesi Gaziosmanpaşa Caddesi üzerinde bulunan Kadın Spor Merkezi’ni yapılan törenle hizmete geçirdi. Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Kavas, Asiye Zurnacı, Ali Özyiğit, Yunusmemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Basın Yayın Enformasyon eski Genel Müdürü Murat Karakaya, belediye başkan yardımcıları, başkan danışmanları, daire müdürleri ile mahalleli katıldı.
KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK
Göreve geldiğinden bu yana mazeret üretmeden, dur durak bilmeden çalışmaya devam ettiklerini belirten Başkan Çelik, “Seçim öncesi verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Bu günleri bizlere yaşatan Cenab-ı Hakka sonsuz şükürler ediyorum. Seçimlerden önce kadınların bizler için önemli olduğunu hep söyledik. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağımızı her fırsatta yineledik. Bugüne kadar da kadınlarımıza özel hizmetlerimiz oldu. Bugüne kadar kadınlarımıza yapmış olduğumuz hizmetlerden bahsetmek istiyorum. 2 bini aşkın kadınımızı Çanakkale’ye götürdük. Yine 2 bini aşkın kadınımız da Spil Dağı’nda nevruzda piknik yaptık. Kadınlarımıza yönelik hizmetlerimiz devam ediyor. Kırsal mahallelerimizde yaşayan kadınlarımızı şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisimiz belli dönemlerinde Manisa’ya getiriyor. Şehrimizin tarihi, turistik eserlerimizi gezdiriyoruz. ‘Haydi Bayanlar Spora’ projemizi hayata geçirdik. 600 kadınımız step, aerobik, plates ve yüzme kurslarına katıldılar. Kurslar esnasında kendileriyle görüştüğümüz kadınlarımız, daha çok spora ihtiyaçları olduğunu ifade ettiler. Biz de Kadın Spor Merkezimizin bulunduğu 240 metrekare yerini belediye olarak kiraladık. Zaten Şehzadeler Belediyesi olarak bütün hizmet birimlerinde kiracıyız. Ne yazık ki Valilikteki Devir Tasfiye Komisyonu belediyemize hizmet binası olabilecek hiçbir binayı bize vermemişti. Hiç önemli değil. Bundan da yüksünmüyoruz. Aradan geçen 1 buçuk yıldan sonra, bütün hizmet binalarımızda kiracı olsak da, hemşerilerimizin gönüllerinde ev sahibi olmayı başardık. Bu mutluluk bizim için yeterlidir. Şehir merkezinde ve ulaşımın kolay olması düşünülerek kiraladığımız bu spor merkezimiz Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından bakım, onarım, tadilat çalışmaları ve gerekli tefrişatları tamamlandı. Kadın Spor Merkezimizin içerisinde 2 adet yatay bisiklet, 4 adet eğimli koşu bandı, 3 adet dikey bisikletimiz bulunmaktadır. Ayrıca soyunma odaları ve duş kabinleri de spor alanımızda mevcuttur. Haftanın 6 günü seanslar halinde sabah 9’dan akşam 9’a kadar Şehzadeler’in hanımlarına hizmet verecek. Aerobik, step, plates sporlarında çalışmalarımız profesyonel hocalarımız eşliğinde yapılacak. Ayrıca personellerimiz nezaretinde de kardio aletleriyle katılımcılarımız bu güzel spor merkezimizde çalışmalar yapabileceklerdir. Bu salon kadınlarımız için hayırlı olsun. Desteklerini bizden esirgemeyen Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ’a ve çok değerli milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’na bu güzel tesise sağladıkları destek için teşekkür ediyorum. Büyük bir uyum içerisinde çalıştığımız ve havasını soluyup güzel şehrimize birlikte hizmet ettiğimiz Kaymakamımıza bugüne kadarki tüm destekleri için yürekten teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de aziz hemşerilerime sunuyorum. Çünkü sizlerin desteğiyle belediyeyi kurduk. Güler yüzlü ve temiz bir belediye inşa ettik. Hep birlikte de bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
“KAYMAKAMLIK OLARAK YANINIZDAYIZ”
Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, ilk göreve geldiğinde başkanımıza hayırlı olsun ziyaretimizde bir söz verdik. Bundan sonra iyi ve doğru yapacağınız bütün işlerde Şehzadeler Kaymakamlığı olarak biz sonuna kadar yanınızda olacağımızı belirttik. Kurulduğu günden bu yana da biz kaymakamlık olarak destek olmaya çalışıyoruz. Son 3-4 yılın Manisa’sına baktığımızda spor tesislerinde gelişmeler görüyoruz. Bu tesislerin açılması, yapılması kadar işletilmesi ve sunulmasa da önemli. Sabah 9’dan akşam 9’a kadar hizmet sunulması büyük bir nimet. Bu çevrede oturan kadınlarımızın bir adım attığında bu tesise ulaşabilmesi çok büyük bir imkan. Bundan sonraki gerek belediye gerek kaymakamlık ve valiliğimizin yapacağı tesislerde çocuklarımız için bir tesis yapılıyorsa, bayanlar için de bir tesis yapılsın. Bayanlar için bir tesis yapılıyorsa yanında çocuklar için de yapılsın. Geçtiğimiz günlerde teslim almış olduğumuz bir iş merkezi hem çocuklar hem de kadınlara hizmet verecek şekilde dizayn ediyoruz. Kadın Spor Merkezimiz hayırlı olun. Emeği geçen bütün Şehzadeler Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“SPOR YAPIN!”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise, konuşmasına Başkan Çelik’e övgü dolu sözlerle başladı. Özdağ, “Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, bu bölgede yaşayan herkese dokunmak isteyen bir başkan. Bugün de bir örneğini görüyoruz. İnsanlar sözleriyle değil, yaptıkları işlerle anılırmış. Geldiği günden itibaren eksiklik ve imkansızlıklara rağmen direndi, çalıştı ve çabaladı. İmkanları adeta yeniden yarattı. Ben Adnan Menderes Mahallesindeki Spor Tesisleri ve Kafeteyası’nın 5 ay önce temelini atarken, bugün açılışını yapacağız. Burada hanımlarımız için spor merkezi açılıyor. Başkanımız hanımlarımızı düşündüğü için teşekkür ediyorum. Kadınlar bizim baş tacımız. Değerli kardeşlerim, mutlaka spor yapın! Obeziteyle düşmanlık yapalım. Hanımlarımız, erkeklerimiz sağlıklı olmak için yürüsünler. Eğer sağlıklı olmazsak ilaca mahkum oluruz. İlaca mahkum olursak paralarımız yurtdışına gider. Sağlıksız nesiller olarak Türkiye’de üretken bir nesil haline gelemeyiz. Tüketim toplumu haline gelerek devlete de yük oluruz. Ömer Başkanım hanımlara pozitif ayrımcılık yapmış ve hizmetlerine de devam ediyor. Bu merkez hanımlarımıza hayırlı olsun” dedi.
“DURMAK YOK YOLA DEVAM”
Özdağ, “Biz AK Parti olarak seçim beyannamemizi açıkladık. Hanımlarımıza ciddi sözlerimiz ve vaatlerimiz var. En önemlisi engelli çocuklar için engelli yaşam merkezleri açıyoruz. Engelli yaşam merkezlerini geceli gündüzlü ve yatılı olmak üzere tahsis ediyoruz. Böylece anne ve baba bir yere gitmek istediğinde çocuğunu bu merkeze bırakabilecek. Devlet bu çocuklara ücretsiz bakacak. Ailenin rahatlıkla tatil, düğün, hastane gibi gitmesi gereken yerlere gidip, çocuğunu devletin şefkatli ellerine bırakacak. Ayrıca kadın esnaflarımıza 100 bin TL kredi veriyoruz. Faizsiz ve %85 i devlet teminatında. Biz AK Parti olarak, çiftçilerimize, kadınlarımıza, esnaflarımıza, öğrencimize her türlü konuda yardım yapmaya devam edeceğiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Ömer Başkanım da gerek Bedesten’de, spor komplekslerinde, temizlik, park ve bahçelerde yaptığı hizmetler, yaptıkları yapacaklarının teminatı olacak. Durmak yok yola devam. 2019’a kadar Ömer Başkanımın Allah bahtını açık etsin. İnşallah daha güzel hizmetler yapalım” diye belirtti.