Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, “Özgür Yankaya bir daha bizim maça gelemez. Gelirse oturur o stattan çıkamaz bile” dedi.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli takımın antrenmanı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hakem hatalarına değinen Yıldırım, “Hakem hata yaptıktan sonra TFF ve MHK o hakemlerin hatalarını örtmeye çalışıp, hata yapmadığını söylerlerse yeni hatalar da gelecektir. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu pazartesi günü oynadığımız maçın 90 dakikasını izlesin. İlk yarıda maç çok kez durdu masörler girdi sahaya ama sadece maç 1 dakika uzatıldı. Rakibin Emre’ye bastığı pozisyon kırmızı kart. Mehmet Topal’ın pozisyonu ise hakemin tamamen dağıldığı andır. Yan hakem ve dördüncü hakem bağırıyor, ‘Özgür at at’ diye. Ama Yusuf Namoğlu evinden duymamış. Bugün diyor ki bağırmadı, öyle söylemedi. Birçok pozisyonda yan hakem ve dördüncü hakem bizim de rakiplerimizin de futbolcularını oyundan attırdılar. Bir şey söylemeye hakları yoksa çıkmasınlar sahaya. Dördüncü hakem, ‘Özgür at at’ diye bağırıyor ve bu sırada İsmail hoca da yanında onu dinliyor. Oyuncularda duymuşlar ve hepsi şahit yani hepsi mi yalan söylüyor” dedi.
"HAKEM MAÇI KATLETMİŞTİR"
“Hakem korunmaz, hakemi koruyamazsın” diyerek tepki dolu sözlerine devam eden Aziz Yıldırım, “Hakem hata yapmıştır. 8.2 puan alamaz. Hakem maçı katletmiştir. Biz yenemedik olabilir. Akhisar galip geldi tebrik ederiz. Burada önemli olan hakem hataları Trabzonspor maçıyla başladı. Bülent Yıldırım’ın o maçta kafası karışıktı ve iyi bir yönetim yapmadı. Akhisar maçında da hakem dağıldı. Sow’un yanına gidiyor, oraya gidiyor, buraya gidiyor yani kendini kaybetti. Bu Özgür Yankaya zaten mimli bir hakem. Galatasaray gol atınca ayağını sallıyor. Bir önceki sene şampiyon olurken Galatasaray, Drogba’ya penaltı yok ama penaltı veriyor. Bizim Gençlerbirliği maçında Kadlec’e yapılan sert müdahaleye bir şey vermedi. Devrede, ‘doğru düzgün idare edin maçı’ dedim, ondan sonra doğru idare etti ve yendik. Şimdi bizim 3 puan kaybımızı ya da 1 puan kaybımızı kim telafi edecek. Namoğlu mu edecek?” açıklamalarında bulundu.
Başkan Yıldırım, “Öbür hafta ve bu hafta da inşallah Konya maçında hakem hatası olmaz. Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında ne olur bakalım görelim. Eğer federasyon bizlere ceza verdiği gibi bu hakemlere de ceza verse bizim hiçbir itirazımız olamaz buna. Özgür Yankaya bir daha bizim maça gelemez. Gelirse oturur o stattan çıkamaz bile. Bunu bilsinler. Biz susalım, konuşmayalım derken onlarda kendine düşen görevleri yapsınlar. O hakem bir daha görev alsa birinci dakikada itibaren 90 dakika boyunca ona oluşacak tepkiyle maçın devamını yönetemeyecek hale gelecektir” diye konuştu.